/ - Фото: ДПС
14/12/2021 u 16:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Кривокапић на челу најгоре Владе у историји Црне Горе

Николић је констатовао да је погрешна интерпретација да опозиција очекује нешто од иницијативе Демократског фронта.

Андрија Николић, члан Предсједништва Демократске партије социјалиста и посланик у Скупштини Црне Горе, казао је да је Здравко Кривокапић, према свим истраживањима, на челу најгоре Владе у историји Црне Горе. 

-Нијесу потребни статистички методи да утврде оно што је бјелодано: да је актуелна Влада узурпирала позицију извршне власти, и да се противно вољи већине грађана, углавном захваљујући корумпирању по дубини, још формално одржава. Узалуд Кривокапић данима лови наводне издајнике, спомиње им чак и породицу, буквално их проклиње, јер не схвата да су неки процеси незаустављиви- рекао је он.

Говорећи о иницијативи партија опозиције, Николић је, између осталог, нагласио да је иста показала јединство свих 40 посланика, апсолутно сагласних да антидржавна влада мора да оде. 

-Потпуно је јасно да ће се тај процес неминовно десити, само је питање тактике и политике као вјештине могућег, односно да ли ћемо агонију пропадања Црне Горе прекинути изборима, што преферирамо, или неким другим формама- рекао је Николић.

Даље, указао је и на то да иницијатива опозиционих посланика на најбољи начин је оголила нејединство и све антагонизме у оквиру тренутне владајуће већине. 

-Свако ко је јуче пратио засиједање парламента, као и све оно што је претходило јучерашњем дану види да је ова опозициона иницијатива само изнијела на површину неподношљиву количину мржње између владајућих конституената, коју не памти Црна Гора. Ваљда је сада свима очигледна погубност чињенице да је ова владајућа већина мржњу према ДПС, нашла као свој најмањи заједнички чинилац, а вријеме је показало и једини”-саопштио је он.

Николић је констатовао да је погрешна интерпретација да опозиција очекује нешто од иницијативе Демократског фронта. 

-Не очекујемо, баш ништа. Али та иницијатива треба да буде јасан знак свакоме ко разумије политику, да је крај дошао, и да је ових годину дана, укључујући и посљедњу епизоду из репертоара уцјена ДФ-а, показало колико је погрешна била одлука оних који су гласајући против ДПС, 30. августа, свјесно или несвјесно, довели стабилност државе у питање- изнио је посланик Николић.

На крају, констатовао је и да очајнички потез ДФ и немогућа позиција у којој се налазе, разједињена и посвађана владајућа већина, блокирана држава без функционалних институција, неспособна Влада и премијер коме је само битно да остане на власти по сваку цијену, сигнал су да је и посљедња цигла испод скаламерије зване Влада испала. 

-Неминовно је да ће свако ко жели да Црна Гора опстане, изаћи испод рушевина које је за собом оставила ова несрећно састављена власт, да би онда на здравим основама градили стабилну Црну Гору. А ово искуство од годину дана, имало је своју цијену, али и било поучно за све који су мислили да се држава може градити са онима који је никада нијесу ни жељели”-закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:43