/ Андрија Николић
19/09/2021 u 11:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Лавров и Иларион потврдили да је СПЦ под пуном контролом Москве

Ланац команде освајачком акцијом на Цетињу који се протеже све до Москве, покушали су да релативизују и замагле оптужбама на рачун Предсједника Црне Горе, истакао је Николић

Члан Предсједништва ДПС и посланик у Скупштини Црне Горе Андрија Николић саопштио је да "хеликоптерски десант СПЦ на Цетиње, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и руководилац одјељења Московске патријаршије за вањске односе митрополит Иларион Алфејев, искористили су као нову прилику за антизападну и антицрногорску пропаганду". 

- Ланац команде освајачком акцијом на Цетињу који се протеже све до Москве, покушали су да релативизују и замагле оптужбама на рачун Предсједника Црне Горе који је наводно, желио да покаже америчким и западним партнерима како је спреман да се бори против православља и Русије- истакао је Николић.

Како је казао, "стављајући једну насилну вјерску церемонију у Црној Гори у контекст догађаја у Украјини, гдје је Васељенска патријаршија признала аутокефалност Украјинске православне цркве, Лавров и Иларион само су потврдили да је СПЦ главни инструмент руске меке моћи на Балкану, и да Москва није одустала од Црне Горе".

- Зато хемијски напад квислиншке владе на Цетиње треба разумјети као српско руски пројекат, који је имао за циљ да се Црна Гора стави под пуну контролу, макар и по цијену проливања крви, а да се за то оптуже голоруки Црногорци, и у крајњем Предсједник Црне Горе. Коначно, насилно устоличење митрополита Јоаникија, није ништа друго до наставак хибридног рата који Русија води против ЕУ и НАТО на Западном Балкану- закључио је Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:40