Милош Николић / - ДПС
30/05/2022 u 09:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Нећемо дозволити политички прогон

В.д. ВДТ Јовановић, као и нови специјални државни тужилац Владимир Нововић имају важну улогу у јачању владавине, те их позивамо да свој посао раде независно и самостално, не подилазећи притиску који трпе од стране дијела јавности, каже Николић

Изјава вршиоца дужности врховног државног тужиоца Маје Јовановић, у којој је експресно након ослобађајуће пресуде бившем градоначелнику Подгорице Миомиру Мугоши најавила да ће се преиспитати поступање тужилаштва у наведеном случају не охрабрује, јер се стиче утисак да, нажалост, Јовановић поступа по диктату медијско-хајкачке јавности која по сваку цијену жели нанијети штету бившим или садашњим функционерима Демократске партије социјалиста, каже Милош Николић, портпарол и посланик ДПС-а у Скупштини Црне Горе.

- Разумијемо да је Јовановић изабрана од стране политичког Тужилачког савјета, формираног након усвајања анти-европског Закона о државном тужилаштву али ипак апелујемо на њу да буде резистентна у односу на притисак очекивања који очито трпи од оних који су је на ову позицију поставили са очигледном намјером да се настави лов на вјештице као дио праксе острашћеног реваншизма који карактерише политику парламентарне већине успостављене након избора одржаних 30. августа 2020. године.

В.д. ВДТ Јовановић, као и нови специјални државни тужилац Владимир Нововић имају важну улогу у јачању владавине права као кључне претпоставке демократизације друштва и даљег напретка Црне Горе на плану европских интеграција, те их позивамо да свој посао раде независно и самостално, не подилазећи притиску који трпе од стране дијела јавности - каже посланик ДПС-а.

Истиче да се ДПС никада није мијешао у независност судске гране власти и да никада нију "дозвољавали себи да било каквим изјава или неким другим радњама утичемо на судске поступке који су у току, било да се они тичу неког од наших чланова или неког од наших политичких конкурената".

- И у наредном периоду наставићемо да дајемо свој пуни допринос афирмацији принципа владавине права али напомињемо да нећемо дозволити политизацију тужилаштва и евентуалан политички прогон који одређени кругови унутар и изван Црне Горе заговарају у односу на нашу партију како би остварили пожељни политички инжењеринг у бирачкој јавности Црне Горе - каже Николић.

Наводи да ће у случају таквог сценарија њихов одговор бити недвосмислен и јасан, баш као што је тренутно кристално јасна њихова подршка актуелној тужилачкој структури да свој посао обавља непристрасно, независно и у складу са позитивно-правним законским рјешењима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:27