Andrija Nikolić / - DPS
21/01/2024 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Podrška Batrićeviću, sudi se slobodnoj javnoj riječi

On je pozvao poslanike vlasti i opozicije, koji se zalažu za Crnu Goru u Evropskoj uniji, da dođu sjutra u 9 sati i odbrane pravo Bobana Batrićevića i svakog javnog djelatnika da kritikuje, a da ne bude progonjen

Predsjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić najavio je na Mreži X da će njihovi poslanici sjutra ispred Suda za prekršaje pružiti podršku Bobanu Batrićeviću, kojem se sudi za verbalni delikt.

- Poslanici DPS-a biće sjutra ispred Suda za prekršaje u Podgorici, gdje se od 9 časova sudi slobodnoj javnoj riječi u Crnoj Gori - kazao je Nikolić.

On je ispred svog kluba pozvao poslanike vlasti i opozicije, koji se zalažu za Crnu Goru u Evropskoj uniji, da dođu i odbrane pravo Bobana Batrićevića i svakog javnog djelatnika da kritikuje, a da ne bude progonjen.

- Evropsko zakonodavstvo ne poznaje kategoriju verbalnog delikta, zato oni koji sprovode progon zbog kritičke misli, guraju Crnu Goru u društvo represivnih i autoritarnih sistema. Naša je građanska dužnost da im to ne dozvolimo - napisao je Nikolić na mreži X.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:07