Николић / Фото: Лазар Ружић
16/12/2021 u 08:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Принципи Меморандума СНП-а и УРА су прихватљиви за ДПС

Тражимо начин да дођемо што прије до смјене некомпетентне и национално неодговорне Владе и вјерујем да ћемо то урадити са партнериима, казао је он

Принципи на којима је формулисан Меморандум о сарадњи, који су јуче потписали лидери ГП Ура, СНП-а, Цивиса и мањинских партија, прихватљиви су за ДПС, саопштио је посланик ДПС-а Андрија Николић, преноси портал РТЦГ. 

Он је, гостујући у Јутарњем програму ТВЦГ казао да се ради о принципима који су дуго година дио вриједности на којима почива политика и кад су били власт и данас кад су, како тврди, најјача опозициона странка у Црној Гори

- Црна Гора је данас у дубокој политичкој и институционалној кризи, а сваки конструктиван покушај да се изађе из блокаде система позитиван је помак. Наићи ће ово на подршку ДПС-а. Ми тражимо начин да дођемо што прије до смјене некомпетентне и национално неодговорне Владе и вјерујем да ћемо то урадити са партнериима, са свим оним странкама које баштине проевропске и грађанске вриједности-рекао је Николић.

Kоментаришући оптужбе дијела власти да је Меморандум заправо пакт са сарадњу са ДПС-ом, Николић је казао да не би улазио у оно што су трзавице унутар владајуће коалиције, који датирају од успостављања мандата Владе.

Појаснио је да су сви принципи Меморандума афирмативни и ДПС их, каже, поздравља ако су покушај за превазилажење кризе у Црној Гори.

- ДПС је државотворна странка, која је успјела да сачува своје достојанство. Сваки покушај да се то достојанство наруши неће наићи на афирмативан одговор ДПС-а. Преферирамо рјешења за конструктиван излазак из ове ситуације-м казао је Николић.

На питање да ли би ДПС подржао мањинску владу, Николић је казао да је "прекид ове агоније кључни циљ ДПС-а".

- Да ли ће до тог прекида доћи не зависи само од нас- навео је он. 

Подсјетио је на иницијативу за изгласавање неповјерења Влади, након чега су, каже он, многе ствари на политичкој сцени постале јасније.

- Услиједила је иницијатива ДФ-а који најављује скраћење мандата парламенту. Имамо више политичких инциијатива и то је производ несагласја унутар владајуће коалиције и њене непотентности да испоручи резултате грађанима Црне Горе. Да ли је ово пут у стварање мањинске владе? Ако је то једна од тема о којој се жели разговарати, куца се на отворена врата код ДПС-а- закључио је Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:48