Miloš Nikolić / - FOTO: DPS
15/03/2024 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

​Nikolić: Proruski DF vodi glavnu riječ u vlasti, zato pada podrška NATO

Ova parlamentarna većina, kao i one dvije koje su joj prethodile, od 2020. do danas, tendenciozno guraju Crnu Goru što dalje od Evropske unije, iako su im puna usta priča o Evropi, saopštio je poslanik DPS-a Miloš Nikolić

On je kazao da su na sjednici POSP-a u Strazburu,  poslanici vlasti glasali suprotno evropskoj politici i stratešim ciljevima države, što je kako je istakao, pokazatelj kakva je zaista politika vladajuće većine.

- Činjenica da ni jedan poslanik iz korpusa vladajućih stranaka nije smio da glasa protiv predloga koji je iznio poslanik partije Milana Kneževića, kojim se dovode u pitanje sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu i posvećenosti Crne Gore obavezama koje ima kao članica NATO, pokazuje da je politika bivšeg DF ona koju slijedi parlamentarna većina- navodi Nikolić.

Posljedica takve, antizapadne, proruske politike, kako je naglasio, skrivene iza lažnog zalaganja za Evropu dovela je i do toga da je ove godine podrška građana NATO savezu, 12 posto manja nego prethodne.

- Sve ove činjenice ukazuju da je dominantna politika u vlasti ona koju zastupaju partije bivšeg Demokratskog fronta, a koja je institucionalno zauzela pozicije u svim strukturama. Svi ostali politički subjekti u vlasti samo su dekor toj nazadnoj politici, što su i pokazali u Strazburu- zaključio je Nikolić.

Za Deklaraciju na POSP-u glasalo 10 crnogorskih poslanika, podržali je i evropski parlamentarci

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 07:43