/ - DPS
21/06/2024 u 16:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikolić: Spajiću, ne igraj se sa stabilnošću Crne Gore

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić poručio je premijeru Milojku Spajiću da se ne igra sa stabilnošću Crne Gore.

- Spajićeva patetična izjava da se niko lakše ne odriče svoje djece kao Crna Gora, mogla bi da se parafrazira da se niko lakše ne ucjenjuje nego trenutni crnogorski premijer. Država Crna Gora svakako neće biti kolateralna šteta njegovog opstanka na vlasti po svaku cijenu - navodi Nikolić u saopštenju.

Spajić o izmjenama Zakona o državljanstvu: Crna Gora se lako odriče svoje djece

Dodaje da Mandićevi i Kneževićevi zahtjevi o uvođenju dvojnog državljanstva put su u dezintegraciju Crne Gore i njeno nestajanje.

- Pokretanje pitanja dvojnog državljanstva u ovom trenutku služi sa jedne strane za podizanje opadajućeg rejtinga Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću u “velikosrpskom svetu”, a sa druge predstavlja još jedan truli kompromis Milojka Spajića kojim računa da obezbijedi koji mjesec opstanaka na vlasti. Uvođenje dvojnog državljanstva nosi brojne rizike po malu državu kao što je Crna Gora u kojoj živi nešto preko 400 hiljada punoljetnih stanovnika - smatra on.

Dodaje da i  mnogo veće države Evrope nego što je Crna Gora, poput Austrije, Španije, Holandije, Estonije, Norveške, Bugarske ne dozvoljavaju dvojno državljanstvo baš da bi zaštitile svoj suverenitet i integritet. 

- Znamo da ova dva pojma ništa ne znače u vrijednosnom sistemu sadašnjeg premijera, koga interesuje samo da paf-paf potezima što duže sjedi u fotelji predsjednika Vlade. Građanska i demokratska Crna Gora mu zato veoma jasno poručuje: Spajiću, ne igraj se sa stabilnošću Crne Gore. Nikad više nećemo dozvoliti nestanak Crne Gore - zaključuje Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

21. jul 2024 19:00