Андрија Николић / - NIKOLIC
03/03/2022 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Украјина данас брани европску безбједност, Булајић о “туђем рату” прича из туђе главе

Према његовим ријечима, Украјини сви треба да се поклонимо

Не изненађује да потпредсједник Нове српске демократије Страхиња Булајић, сматра како одбрана универзалних вриједности које су у моралном и историјском темељу и Црне Горе и Црногораца, и које су нас удружиле у савез са најразвијенијим земљама европског и евроатлантског простора, представља “туђи рат”, поручио је посланик Демократске партије социјалиста Андрија Николић.

 - Да оставимо по страни да је почео ту причу ничим изазван, јер Савјет за одбрану и безбједност није уопште ни имао на дневном реду слање црногорских војника било ђе, нити о томе може да одлучује без сагласности Скупштине, на чијем челу се Булајић случајно затекао. Зар је борба за право сваког народа на планети да сам одлучује о својој будућности туђи рат?! Је ли тако мислио о том питању и када се Црна Гора борила да оствари то право? Је ли и тада мислио да дозволу за наш избор треба да нам одобри Србија? Као што, рекло би се, Булајић данас такво право у односу на Украјину, “одобрава” Русији. Одобрава јој и агресију на сусједну и братску Украјину, чија је борба за слободу, независност и голи опстанак, по Булајићу, - туђи рат?! Или ће прије бити, да туђи и прљави освајачки рат против Украјине, воде они са којима Булајић вербално и недостојанствено садејствује, са позиције предсједника Групе пријатељства Скупштине Црне Горе са Руском Федерацијом - навео је Николић.

Према његовим ријечима, Украјини сви треба да се поклонимо.

 - Не само зато што брани свој дом. То се свуда подразумијева. Осим у једном дијелу Црне Горе. На нашу срамоту. Него, првенствено зато што Украјина данас брани нешто много скупље. Брани европску безбједност и слободу као универзалну и темељну европску вриједност. Не би се могло рећи да колега Страхиња Булајић све ово не зна. Прије ће бити да причу о туђем рату, прича из туђе главе - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:35