Miloš Nikolić / - FOTO: DPS
24/12/2022 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Zahtjev DF-a da se poništi Zakon o međunarodnim restriktivnim mjerama nastavak udaljavanja od EU

Očigledno je da DF parlamentarnu većinu i propalog premijera drži u šaci, čime se nastavlja sistemsko i institucionalno uništavanje Crne Gore

Zahtjev DF-a, upućen smijenjenoj Abazovićevog vladi, kojim se traži poništavanje odredbi Zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama, što suštinski znači i – poništavanje odluke Vlade o pridruživanju sankcijama Rusiji, nastavak je djelovanja ovog političkog saveza u cilju udaljavanja Crne Gore od njenog članstva u EU, kazao je portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

- Pored brojih upozorenja koja su stigla sa najviših međunarodnih adresa i stanja potpune blokade u kojem se naša država nalazi, zahvaljujući neznavenoj, nesposobnoj i državno-neodgovornoj vlasti, ovo je samo još jedno u nizu činjenja kojima se Crna Gora želi trajno zaustaviti i skloniti sa evropskog puta.

Ističe da je očigledno da DF parlamentarnu većinu i propalog premijera drži u šaci, čime se nastavlja sistemsko i institucionalno uništavanje Crne Gore. Takođe, jasno je, kaže Nikilić, i da partije, kojima su puna usta priče o građanskoj i evropskoj Crnoj Gori a koje su dio nakaradne vlasti, ne mogu da se otrgnu iz kandži Demokratskog fronta, zagovornika “srpskog sveta”.

- I na kraju, crnogorsku javnost ne bi iznenadilo ako partije parlamentarne većine, one koje se deklarativno predstavljaju proevropskim zajedno sa proruskim DF-om, Crnu Goru uvedu u Otvoreni Balkan. Osim toga, neće biti ni iznenađenje ako ucijenjeni i poniženi premijer na prvoj sljedećoj sjednici Vlade u tehničkom mandatu ukine odluku od uvođenju sankcija Rusiji, jer je mnogo puta do sada svojim postupanjima pokazao da mu je sluganstvo Demokratskom frontu i beogradskom šefu na prvom mjestu - kazao je Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 09:39