/ - FOTO: RTHN
18/09/2022 u 13:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Niković uputio izvinjenje pripadnicima romske populacije

Nije mi bila namjera da ih, na bilo koji način povrijedim i omalovažim, kaže Niković

Izvinjenje pripadnicima romske populacije povodom izlaganja na redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi uputio je odbornik Demokrata Savo Niković.

-Upućujem izvinjenje pripadnicima romske populacije povodom mog izlaganja na redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi. Nije mi bila  namjera  da ih, na bilo koji način povrijedim i  omalovažim. Naime, moje izlaganje se odnosilo na rad preduzeća Čistoća, a evidentno je bilo da je tokom sezone ulica Mihaila Mustura bila prljava, te da se zbog nedostatka radne snage čistila samo  jednom tokom cijele sezone. Tim povodom sam nesmotreno pomenuo zaposlene radnike preduzeća Čistoća. Vama gospodine Jaha, sugerišem da provjerite da li je dr Savo Niković u prethodnom periodu ugostio pripadnike romske populacije u svom domu, na piću i ručku, i kakav odnos imam  prema njima, kazao je Niković upućujući još jednom iskreno izvinjenje.

-Niko nema ništa protiv bilo čijeg političkog djelovanja, samo napominjem da i naša partija je u svom radu, i na lokalnom i državnom nivou, uvijek promovisala i branila ljudska i demokratska prava pripadnika RE populacije i da smo uvijek imali odličnu saradnju. Ne vidim razloga da jedna nesmotrena izjava, bude uzrok daljeg optuživanja i uvreda. Ja sam se zbog svoje izjave iskreno izvinuo, poručio je Niković u izvinjenju koje je uputio putem medija.

Beriša: U izlaganju odbornika Nikovića ima elemenata anticiganizma

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 11:32