Фото: ФОРЦА / - Фото: ФОРЦА
30/10/2021 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ниманбегу: Имамо потребу да вратимо наду да је Албанац несаломив гдје год да се налази

На овој скупштини, ФОРЦА је изабрала нове партијске органе управљања, са новим позицијама партијских структура које ће позитивно утицати на унапрјеђење и представљање странке и народа кога она представљ

Нова Демократска Снага – ФОРЦА одржала је данас ИВ-ту изборну Скупштину партије у Улцињу у хотелу Медитеран. 

На овој скупштини, ФОРЦА је изабрала нове партијске органе управљања, са новим позицијама  партијских структура које ће позитивно утицати на унапрјеђење и представљање странке и народа кога она представља. Поред формирања и реструктурирања органа управљања, Скупштина је изгласала нови Статут и нови политички Програм партије.  

Нови тренуци у измјенама политичке структуре ФОРЦЕ, је избор новог Главног одбора и избор новог предсједника партије, на којем ће челу након 16 година руковођења Назифа Цунгуа, наслиједити посланик Генци Ниманбегу, којега је данас изабрала изборна Скупштина Форце. 

Господин Цунгу у свом обраћању током рада Скупштине, истакао је да је Форца основана са племенитим циљевима како националних тако и грађанских за одбрану достојанства сваког појединца, да би остварили тежње  за бољим животом. Господин Цунгу је такођер истакао да данас Форца постаје још јача. „Оснажујемо наше политичке структуре и стварамо основу за следеће нове побједе које ће дати допринос у обезбјеђивању  мира и стабилности за садашње и будуће генерације“, нагласио је Цунгу на изборној Скупштини. 

Ново изабрани предсједник и будући лидер Форце Генци Ниманбегу је у свом првом обраћању као предсједник партије, рекао пред делегатима да је ИВ-та изборна скупштина Форце нови демократски стандард за албанске партије и доказује да промјена позиција долази природно, течно и као политичка и људска разборитост.

-Данас слободно могу рећи да је “нада” ријеч дана. Морамо вратити наду људима да ће наше друштво бити не само равноправно са другима по правима и могућностима овдје у Црној Гори већ и више од тога, бити друштво дијалога, разборитости у доношењу одлука и поштовање највиших људских и политичких моралних принципа.

Као национална странка, имамо потребу да вратимо наду код Албанаца да је Албанац несаломив  гдје год да се налази, да је бити Албанац највећи понос, да је говорити албански највећа љубав и да је одгајање дијетета као Албанца велико достигнуће. Дакле, Албанци у Црној Гори морају да схвате да њихови проблеми добијају најправеднији и најпреносивији глас само са Новом демократском снагом као националном странком.

Преплави ме осјећај радости када схватим да сва моја одрицања, непрекидан рад, велико залагање и уложени труд, запажени и цијењени од Вас, а данас сте ме почастили овом одговорношћу- истакао је новоименовани предсједник Форце Генци Ниманбегу.

Обновом кадрова и новим начином функционисања партије, користећи досадашња искуства, ФОРЦА ће наставити са приоритетима програма које су аутентично представљање Албанаца у Црној Гори, економски развој у општинама са већином албанског становништва, смањење програмских разлика и боља сарадња са другим албанским политичким субјектима и другим субјектима са прогресивним демократским стратегијама и програмима из земље и иностранства, наставак рада на демократизацији друштва, као и наставак рада као поуздан партнер на путу испуњавања услова за пуноправно чланство Црне Горе у Европској Унији.

На церемонијалном дијелу Скупштини су присуствовали представници дипломатског кора, политичких партија као и невладиног сектора, као што су: амбасадорка Републике Турске у Црној Гори НЈ.Е. гђа. Сонгул Озан, конзул Републике Албаније у Црној Гори г. Ади Хоџа, потпредсједник Демократске Партије Социјалиста (ДПС) г. Абаз Диздаревић, шеф Посланичког Клуба Демократског Фронта (ДФ) г. Славен Радуновић, посланице Демократске Црне Горе госпође Зденка Поповић и госпођа Тамара Вујовић, потпредсједник Градјанског покрета УРА, г. Горан Ђуровић, у име Социјалистичке Народне Партије г. Андрија Ћетковић, предсједник Социјалдемократа Црне Горе г. Иван Брајовић, посланица у Скупштини ЦГ, из Социјалдемократске партије Црне Горе уважена Др Драгиња Вуксановић Станковић, предсједник Бошњачке Странке Црне Горе г. Ервин Ибрахимовић, предсједник Либералне партије и посланик у Скупштини ЦГ г. Андрија Поповић, предсједник Хрватске грађанске иницијативе, г. Адријан Вуксановић, предсједник Листе За бољи Бар г. Радомир Новаковић–Цакан, предсједник Странке за демократско дјеловање и народни посланик у Скупштини Р.Србије г. Схаип Камбери, предсједник СО Бујановац г. Енвер Рамадани, предсједник Албанске алтернативе г. Ник Гјелосхај, уједно и предсједник Општине Тузи, предсједник Демократске странке г. Фатмир Гјека, такође посланик у Скупштини Црне Горе, предсједник Демократске уније Албанаца г. Мехмет Зенка, политички директор Албанског демократског савеза г. Бујар Хасангјекај, уједно и предсједник Скупштине општине Гусиње, предсједник Демократског савеза Црне Горе г. Саубих Мехмети, предсједник Грађанског покрета Перспектива г. Амир Холај, предсједник Централне  албанске партије за интеграције др Исат Јакупи. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:54