Genci Nimanbegu / - SRđAN BOLJEVIć
17/03/2023 u 09:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nimanbegu: Može li se slaviti uz albanske i zastave OVK, pa glasati da DF uđe u Vladu

Bio sam pored svakog Albanca od Ulcinja do Rožaja. Ali danas sam jako ponosan i srećan što neću nositi prokletstvo generacija da budem partner Vučiću i Dodiku za pregršt funkcija i da okrećemo leđa Kosovu, Albaniji, dijaspori i SAD-u,

Poslanik Albanske liste i predsjednik Force Genci Nimanbegu pitao je da li se može pobjeda na izborima u Tuzima slaviti uz albanske zastave i zastave OVK, a da se poslije deset dana glasa da četiri ministra iz Demokratskog fronta uđu u Vladu. On je to kazao reagujući na jučerašnje saopštenje Albanskog foruma, iz kojeg su ga nazvali “lažnim poslanikom” koji ne poštuje koalicioni sporazum.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je lijepa osobina Albanaca da podržavaju jedni druge u dobrim djelima i da ga odvraćaju od loših djela.

- Podržavao sam Nika i onda kada je sa narodom zabarikadirao policajce Krivokapića i Dritana a Nikola ostao u svojoj kancelariji. Nikolu sam razumio i kad je bio protiv Nike. Rekao sam našem ministru da napusti sjednicu Vlade kada se glasalo o Sporazumu sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Interesantno, u ovih 10 dana jedan me je pokušavao uvjeriti da dam glas za uvođenje 4 ministra Fronta u Vladu, dok je drugi tražio da dam ostavku kako bi isti glas osigurali u slučaju da ja odbijem, ističe Nimanbegu.

Kako je dodao, iz negodovanja na Facebooku i po medijima nakon raspuštanja Skupštine “jasno je da je to nešto veliko što sam im ja upropastio”.

- Ali, uvjeren sam da to nije bilo ništa plemenito i u interesu Albanaca jer bi da je bilo dobro i korisno za nas, to podržali Kosovo, službena Albanija, SAD i zemlje EU, navodi Nimanbegu

Otvoreno pita lidere Foruma-jesu li obavijestili međunarodni faktor o namjeri Foruma da u Vladu uvede Demokratski front.

- Što je s dijasporom koju tako moćno koristite u kampanjama, jeste li ih pitali? Može li se slaviti pobjeda u Tuzima uz albanske zastave i zastave OVK a nakon 10 dana poslanik glasati za ulazak četiri ministra iz Demokratskog fronta u Vladu? Možda može, ali ne mojim glasom! Ne glasom Albanske liste koja nosi i moje ime Genci Nimanbegu – Nik Gjeloshaj.  Bog voli Albance, pravdu i pravo jer sam svojim stavom striktno poštovao dogovor Albanske liste gdje se kaže da „ako se dobiju dvije političke funkcije, ministar pripada Forumu, a poslanik Novoj demokratskoj snazi Forca. ” Uz to, ovim sam i odvratio Albance da se miješaju u gustu čorbu prljave politike koju miješa Beograd. Albanci ne smiju kušati ni jesti zdjelu ove beogradske čorbe čak ni za 100 radnih mjesta u Vladi koja ima podršku Vučića i Dodika”, naglašava Nimanbegu.

Glasao je, kaže, da Crna Gora uđe u NATO, da Tuzi postanu samostalna opština i bez referenduma, glasao je za prostorni plan Crne Gore, spas “Kohe javore”, povratak Valdanosa i mnoge druge odluke i zakone.

- Bio sam pored svakog Albanca od Ulcinja do Rožaja. Ali danas sam jako ponosan i srećan što neću nositi prokletstvo generacija da budem partner Vučiću i Dodiku za pregršt funkcija i da okrećemo leđa Kosovu, Albaniji, dijaspori i SAD-u, zaključio je Nimanbegu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. mart 2023 01:16