foto: Forca / - FOTO: FORCA
29/05/2023 u 16:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nimanbegu: Na sastanku sa Milatovićem predočio sam gorke istine o statusu Albanaca

Kako dodaje, pomenuo je spremnost albanskog političkog faktora da otvori dijalog o ovim pitanjima i da otvoreno razgovaramo

Nosilac liste “Albanska Alijansa“ Genci Nimanbegu saopštio je da je na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem predočio gorke istine o statusu Albanaca u Crnoj Gori.

- Predsjedniku i prisutnima sam predočio da je Ulcinj, kada je ušao u sastav Crne Gore, bio najbogatiji grad, dok je danas jedan od najsiromašnijih, da je  Ulcinj jedini grad bez marine i pomorske luke, da se od ovog grada godišnje u budžet Crne Gore uplaćuje najmanje 22 miliona eura PDV-a a vrlo malo investicija se vraća, da je naše kulturno nasleđe sve češće na udaru Srpske pravoslavne crkve kako u Ulcinju tako i u Krajini i Martinaju, da je iznenađujuće da nemamo nijednog sudiju Albanca u višim sudovima, u Apelacionom, Vrhovnom i Ustavnom sudu, da je politizacija administracije degradirala kvalitet usluga, pa i obrazovanja, da će centralizacija i unitarizacija uprave dodatno narušiti položaj Albanaca u Crnoj Gori - naveo je Nimanbegu.

Kako dodaje, pomenuo je spremnost albanskog političkog faktora da otvori dijalog o ovim pitanjima i da otvoreno razgovaramo.

- Na sastanku se vidjelo i nešto zanimljivo: osim mene i nosioca liste Albanskog foruma, niko drugi nije poslao drugog Albanca za ovaj sto! Još jedna činjenica zašto treba glasati albanske liste, a ne  liste sa po kojim Albancem - istakao je Nimanbegu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:42