/ - FOTO TVITER IRMA NISIC
03/11/2022 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nišić: Berlinski proces potvrdio da se ne može zamijeniti Otvorenim Balkanom

Kako je istakla, danas su pale u vodu sve kritike na račun Berlinskog procesa, koji su neki nazivali prilikom za fotografisanje lidera, i pokazana je snažna diplomatska aktivnost

Najbolji odgovor na Otvoreni Balkan je kada cijeli region sarađuje i lideri, kao danas, potpišu sporazume od kojih građani ZB imaju direktnu korist, saopštila je potpredsjednica SD Irma Nišić.

- Berlinski proces potvrdio zašto postoji i da je nezamjenljiva platforma saradnje i poboljšanja infrastrukturei ekonomije, navela je ona.

Kako je istakla, danas su pale u vodu sve kritike na račun Berlinskog procesa, koji su neki nazivali prilikom za fotografisanje lidera, i pokazana je snažna diplomatska aktivnost i volja da se pruži podrška integraciji regiona. 

- Za sve one političke strukture u Crnoj Gori koje favorizuju Otvoreni Balkan, današnji Sporazum treba da im otvori oči da našoj državi nijesu potrebne duple inicijative, u najmanju ruku, da ne pričamo o nekim drugim opasnostima. Iako, ako ćemo iskreno, nijesu se baš ni potrudili da nam objasne benefite od OB, saopštila je Nišić.

Nišić je zaključila da: "Niti ima Radne grupe niti ima analize najavljenih od strane Vlade, tako da je najbolje da na tome i ostane. Štete koju nanose Crnoj Gori ima i previše."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:56