Nišić / foto: SD
03/07/2023 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nišić: Stigla potvrda iz EK da imamo nezrelu i neodgovornu vlast

Ne mogu ni da zamislim na šta su ličili projektni zadaci iz kuhinje posttehničkog premijera i sveznajućih ministara, vjerovatno misleći da rade pismeni na temu "Kako spriječiti trajno Crnu Goru da uđe u EU", kazala je Nišić

Direktorica Socijaldemokrata Crne Gore Irma Nišić kazala je Evropska komisija (EK) potvrdila ono što su oni govorili prije dva dana.

- Stigla je potvrda i iz EK, da imamo nezrelu i neodgovornu vlast koja nas bruka. Ne mogu ni da zamislim na šta su ličili projektni zadaci iz kuhinje posttehničkog premijera i sveznajućih ministara, vjerovatno misleći da rade pismeni na temu "Kako spriječiti trajno Crnu Goru da uđe u EU" - kazala je Nišić.

Ona je podsjetila da je EK predstavila paket podrške za saobraćaj, energiju, životnu sredinu, privatni sektor... i da ni u jednom nema projekata iz Crne Gore, a radi se o podršci od 2,1 milijarde eura.

- Naša vlada je dostavila preuranjene ili projekte nepodobne za finansiranje, pa je ocijenjeno da Crna Gora treba da nastavi sa sazrijevanjem za potencijalno ponovno podnošenje predloga.

EK: Crna Gora dostavila "nedovoljno zrele" projekte

E pa, projekti su nezreli, ali ova vlada je više nego dovoljno zrela za prošlost, a nepodobna za finansiranje od strane građana tek - istakla je direktorica Socijaldemokrata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:37