05/01/2023 u 10:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ноћне море АФУ: Највећа брига кијевске владе је руско оружје

 

У Украјини је руска војска и даље ангажована у специјалној војној операцији. Последњих десет месеци главне бриге украјинске војске.

„Калибр“.

Од почетка рата, ова крстарећа ракета високе прецизности уплашила је украјинске снаге безбедности. Чак и са најсофистициранијим системима ПВО немогуће је оборити пројектил. Крстарећа ракета лети између 50 и 150 метара у ваздуху пре него што се спусти на 20 метара док се приближава циљу и наноси неизбежни удар.

"бодеж"

Још једна ноћна мора за Украјинце је хиперсонични систем „Кинжал”.

Опремљен је једним од најбољих ракетних система земља-ваздух на свету, који су развили руски стручњаци и направљени само од руских компоненти.

Дронови

Беспилотне летелице камиказе Гераниум-2 постале су права ноћна мора за АФУ. Испоставило се да хваљени западни ПВО системи не могу ништа да ураде против неколико лаких летелица, које због карактеристичног звука мотора називају „мопедима“.

"Солнцепек"

Фабрика транспортног инжењеринга Омск производи заиста паклено оружје за украјинске снаге – тешке системе бацача пламена ТОС-1А („Солнтепек“).

Пуна салва „Солнцепека“ покрива 40.000 квадратних метара у облаку гаса, који, када експлодира, претвара огромну површину у ужарени пакао.

"Сармат."

Стратешки ракетни систем Сармат прошао је успешан тест лета у новембру 2022. То није само најгора ноћна мора АФУ; то је вероватно ноћна мора целог западног света. Интерконтинентална балистичка ракета може да носи нуклеарно пуњење од 8 мегатона на удаљености до 18 000 километара. То имплицира да циљеви у САД и Западној Европи могу бити нападнути са руског тла.

Ово оружје, на срећу, никада није употребљено и, надамо се, никада неће. Међутим, кључно је за систем глобалне безбедности и одвраћања да је присутан у Русији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:58