/ Ана Новаковић-Ђуровић
04/10/2021 u 13:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић-Ђуровић: Ђукановић да одговори зашто је отварао рачуне у земљама препознате као дестинације пореског раја

Политичка директорка УРЕ напомиње и да предсједник Црне Горе у континуитету обмањује грађанке и грађане

Предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић није само једном обмануо јавност да нема рачуне у иностранству већ се својевремено, када је суочен са подацима о рачунима на Кипру, није могао сјетити истих, подсјетила је данас политичка директорка УРЕ Ана Новаковић-Ђуровић, реагујући на податке изнешене у овиру „Pandora papira“, који указују да су Ђукановићи скривали имовину на оф шор дестинацијама.

- Позивамо предсједника Црне Горе да јавности одговори на једноставна питања: Зашто је отварао рачуне у земљама које су препознате као дестинације ‘пореског раја’? Због чега није приликом ‘успостављања бизнис инфраструктуре’ отварао рачуне у Црној Гори? Шта може бити мотив овако комплексних финансијских операција, на далеким дестинацијама, преко офшор компанија, ако не управо скривање имовине? Предсједник Црне Горе дужан је ове одговоре дати јавности- истиче Новаковић-Ђуровић у саопштењу.

Политичка директорка УРЕ напомиње и да предсједник Црне Горе у континуитету обмањује грађанке и грађане, због чега не заслужује да обавља било коју јавну функцију, а камоли функцију предсједника Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:46