Новаковић Ђуровић, Делић / - фото: Министарство екологије
27/05/2022 u 16:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић Ђуровић: Коначно идемо ка санациjи депониjе на обали Таре

Стекли су се услови за расписивање тендера, обезбиjеђена су финансиjска средства и вjеруjем да ћемо у наредном периоду успjети коначно да риjешимо ово огромно еколошко питање, казала је Новаковић Ђуровић

Велико ми jе задовољство што могу да наjавим да коначно идемо ка санациjи депониjе на обали Таре, саопштила је министарка екологиjе, просторног планирања и урбанизма Ана Новаковић Ђуровић.

- Стекли су се услови за расписивање тендера, обезбиjеђена су финансиjска средства и вjеруjем да ћемо у наредном периоду успjети коначно да риjешимо ово огромно еколошко питање и оптерећење и за Општину Моjковац, али и за читаву Црну Гору -  казала је Новаковић Ђуровић, коjа jе данас била у радноj посjети Општини Моjковац.

Како jе рекла министарка, Општина Моjковац ће имати велику подршку Министарства.

- Сигурна сам да ћемо у заjедничкоj сарадњи и на обострано задовољство у наредном периоду, поред овога питања, рjешавати и многа друга отворена питања у Моjковцу, али и реализовати лиjепе и корисне заjедничке проjекте - додала jе.

Предсjедник Општине Моjковац Веско Делић саопштио jе да га радуjе што се финализуjе проjекат санациjе депониjе и захвалио министарки Новаковић Ђуровић на предусретљивости.

- То jе jедан од горућих проблема са коjим смо се суочили када смо дошли овдjе на власт. Санациjом депониjе риjешићемо црну еколошку тачку Моjковца - казао је Делић.

У врло блиском временском периоду на мjесту данашње депониjе биће направљен парк, гдjе ће туристи, али и домаћи гости, моћи да се одморе и уживаjу поред Сузе Европе.

Пред градске депониjе, министарка jе обишла трансфер станицу, коjа представља припремну инфраструктуру Моjковца за управљање отпадом.

Такође, одржан jе и састанак са представницима Општине, током коjег jе разговарано о проjекту адаптациjе и унапређења рада постоjећег построjења за пречишћавање отпадних вода и изградње канализационе мреже, коjи треба да се финансира од стране WБИФ-а. Вриjедност проjекта jе близу 3 милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:49