Ана Новаковић - Ђуровић / - фото: УРА
05/03/2022 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић Ђуровић: У европску владу добродошли сви који су спремни да превазиђу подjеле

За озбиљне реформе коjе су пред нама, потребан нам jе шири и политички и друштвени консензус

Европска влада треба да покрене реформе у преговарачком процесу, настави одлучну борбу против корупциjе и организованог криминала и посвети се даљем економском опоравку земље, поручила је Ана Новаковић-Ђуровић, политичка директорка УРА-е.

- За озбиљне реформе коjе су пред нама, потребан нам jе шири и политички и друштвени консензус. Зато су у европску владу добродошли политички субjекти коjи су спремни да превазиђу подjеле, раде на помирењу и граде мостове сарадње.

Додаје да шири спектар политичких актера, коjи ће се окупити око заjедничких циљева, може чинити владу само снажниjом и стабилниjом.

- Зато политички  субjекти, спремни на оваj корак, треба да се воде заjедничким циљевима, а не међусобним условљавањима и разликама. Приступ да, ако хоће jедни - неће други, ниjе пут ка помирењу - казала је Новаковић - Ђуровић.

Она је истакла да су охрабрени данашњим порукама Европске комисиjе, коjа очекуjе скоро формирање мањиjинске владе и наставак евро-интеграциjског пута.

- Вjеруjемо да и ова порука обавезуjе све политичке субjекте на шири договор, већу отвореност за разлике и спремност на превазилажење подjела - закључила је Новаковић - Ђуровић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:44