Ана Новаковић Ђуровић / фото: Раде Копривица
16/05/2022 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић Ђуровић: Зелена агенда jедан од стубова на коjима ће почивати рад Министарства

С обзиром на то да смо и Уставом дефинисани као еколошка држава, та одредница би требало да послужи као лична карта Црне Горе и учинићемо све у нашоj моћи да то и постане наш наjпознатиjи бренд - рекла jе Новаковић Ђуровић

Зелена агенда jедан jе од стубова на коjима ће почивати рад Министарства екологиjе, просторног планирања и урбанизма у наредном периоду, са посебним фокусом на климатске промjене као jедним од веома важних мjерила у Поглављу 27, казала је Ана Новаковић Ђуровић у разговору са принцом Николом Петровићем Његошем.

Како jе саопштено из Министарства, Новаковић Ђуровић и Петровић Његош разговарали су о будућем раду и политикама Министарства, као и о заjедничком ангажману на проjектима путем коjих би се очувала животна средина и промовисала природна богатства Црне Горе.

- С обзиром на то да смо и Уставом дефинисани као еколошка држава, та одредница би требало да послужи као лична карта Црне Горе и учинићемо све у нашоj моћи да то и постане наш наjпознатиjи бренд - рекла jе Новаковић Ђуровић.

Петровић Његош jе упознао Новаковић Ђуровић са проjектом ЕКОМЕД 2021 Фондациjе Петровић Његош, коjим се планираjу технолошке иновациjе у области енергиjе и управљања отпадом са циљем очувања животне околине у Црноj Гори, а посебно природних зона на црногорскоj обали.

Новаковић Ђуровић се сагласила да jе огроман изазов у области управљања отпадом, стога jе сваки нови проjекат и више него добродошао, као и сарадња са институциjама, организациjама и поjединцима.

Она jе упознала Петровића његоша да се припрема Закон о управљању отпадом, коjи ће дониjети нова рjешења, посебно у погледу контроле и казнене политике.

- Новаковић Ђуровић и Петровић његош сагласили су се да би подршку и сарадњу требало институционализовати кроз посебан писани споразум - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:42