Новоименовани изасланик одбране Краљевине Холандије у посјети Министарству одбране / - ФОТО: министарство одбране
03/03/2022 u 18:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новоименовани изасланик одбране Краљевине Холандије у посјети Министарству одбране

Потпуковник Зелер је нагласио да ће радити на даљем развоју сарадње оружаних снага двије земље, размјени знања и искустава

Новоименовани изасланик одбране Краљевине Холандије у Црној Гори, са сједиштем у Хагу, потпуковник Ерик Зелер, боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе.

Он се у одвојеним сусретима састао са генералним директором за политику одбране, генерал мајором Рајком Пешићем и начелником Генералштаба ВЦГ, бригадним генералом Милутином Ђуровићем, саопштено је из Министарства.

- Генерал Пешић је изразио захвалност на бројним донацијама Краљевине Холандије у протеклом периоду, посебно у оквиру МОНДЕМ програма, опремања учионица за самостално учење страних језика припадника Војске Црне Горе, као и на улагањима у развој кадрова у одбрамбеном сектору - наводи се у саопштењу.

Потпуковник Зелер је истакао да ће током трајања његовог мандата фокус бити на унапријеђивању сарадње у областима од обостраног интереса.

- Нагласио је да су односи између двије државе додатно оснажени савезништвом у оквиру НАТО-а, те да ће Краљевина Холандија наставити са снажном подршком европском путу Црне Горе и Западног Балкана, кроз пружање експертске и друге помоћи - пише у саопштењу.

Саговорници су изразили забринутост у вези са развојем ситуације и изазовима рата у Украјини, исказавши значај јединственог дјеловања НАТО-а и европских партнера у контексту одбране европске безбједности и заједничких вриједности.

- Начелник Генералштаба ВЦГ, бригадни генерал Милутин Ђуровић упознао је холандског изасланика одбране са плановима модернизације и будућим активностима Војске Црне Горе - додаје се у саопштењу.

Потпуковник Зелер је нагласио да ће радити на даљем развоју сарадње оружаних снага двије земље, размјени знања и искустава.

- На састанцима је изражено задовољство динамиком билатералних контаката двију држава у области одбране, као и намјера за њеним даљим интензивирањем -закључује се у сопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:15