Andrija Mandić / - GOV.ME
15/02/2024 u 15:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

NSD: Krivična prijava protiv Mandića neosnovana

Iz NSD su u reagovanju naveli da je obrazloženje dijela poslanika opozicije za podnošenje krivične prijave bilo da time žele da zaštite Crnu Goru od ostatka svijeta

Krivična prijava koju su protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića podnijeli Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca, neosnovana je, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji (NSD), prenosi MINA.

Te četiri partije podnijele su danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mandića zbog sumnja da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

(VIDEO) DPS, SD, HGI i DUA podnijeli krivičnu prijavu protiv Mandića, BS odbila; Nikolić: Proslava u Pljevljima veleizdajnički akt

Iz NSD su u reagovanju naveli da je obrazloženje dijela poslanika opozicije za podnošenje krivične prijave bilo da time žele da zaštite Crnu Goru od ostatka svijeta.

- U još jednom pokušaju političkog teatra, u kom jeftinim političkim doskočicama i predstavama za javnost, pokušavaju da politički profitiraju u onome na čemu su decenijama gradili političku mantru, čiji je ideolog isključivo DPS: stvaranje nacionalnog jaza u crnogorskom društvu - rekli su iz NSD.

Kako su rekli, u neosnovanoj krivičnoj prijavi se tumače zakon druge države, a ne primjenjuju Zakon o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore.

Iz NSD su istakli da se u Zakonu o državnim simbolima i danu državnosti navodi sve ono što stoji u kabinetu predsjednika Skupštine - da simboli Crne Gore utvrđeni Zakonom o grbu i zastavi Republike Crne Gore iz 1993. godine, uživaju zaštitu kao i državni simboli utvrđeni tim zakonom.

- U pravnom galimatijasu i političkom skeču koji je bilo otužno posmatrati, osim nepoznavanja osnova pravnog sistema Crne Gore i elemenata bića takozvanog krivičnog i nepostojećeg djela, građanima Crne Gore danas je potpuno jasno da žive u drugačijoj i pomirenoj Crnoj Gori - kaže se u reagovanju.

Navodi se da je "u pomirenoj Crnoj Gori pobijeđeni DPS sve usamljeniji, na brodu politike podjela koju je narod na izborima kaznio, a koji napuštaju i njihovi dojučerašnji koalicioni partneri”.

- Tako usamljenom DPS-u jedino i preostaje da istinski počne da izučava Krivični zakonik Crne Gore, ali isključivo zbog sebe i svojih članova kojima će se konačno baviti sve slobodnije pravosuđe Crne Gore, u krivičnim prijavama koje neće biti ni neosnovane ni lažne, već pravno i pravedno procesuirane - zaključuje se u reagovanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 04:58