/ - Фото: ТВЦГ, скриншот
03/05/2022 u 20:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

О власти у Улцињу за сада само неформално

До сада само неформални, а крајем ове или почетком наредне седмице - почеће и званични разговори партија о формирању власти у најјужнијој општини

Ни у Улцињу још нијесу почели званични преговори о формирању власти. Све партије, осим Демократа, заинтересоване су за разговоре с Форцом, а из те странке поручују ће представити програм и циљеве развоја Улциња након чега ће одлучити с ким ће владати у том граду, јавља TVCG преноси портал RTCG.

До сада само неформални, а крајем ове или почетком наредне седмице - почеће и званични разговори партија о формирању власти у најјужнијој општини.

Коалиција "За нови почетак", на челу са УРА која је освојила највише - 14 мандата очекује да с Форцом формира локалну власт.

-Ако сви будемо мислили о стању у Улцињу, онда је то коалиција која то може да постигне ја сам оптимистичан да то може да буде наредна локална власт у Улцињ-казао је за ТВЦГ Омер Бајрактари из коалиције "За нови почетак".

С потенцијалним партнерима - Форцом и коалицијом коју предводу ДУА, неформално су разговарали и у ДПС-у и Бошњачкој странци који су на изборима освојили шест мандата.

-Очекујем позитиван одговор коалиционих партнера. Свакако нас очекују формални разговори. Наше преговоре да крену још интензивније и евентуално формирање власти у Улцињу- навео је Хаки Маврић из листе "ДПС и БС".

За разговоре с Форцом заинтересовани су и у коалицији Демократске уније Албанаца и Демократског савеза који су освојили шест мандата. Званични захтјев већ су послали.

-Реално је очекивати да власт у Улцињу врше националне албанске партије пошто имају већину мјеста у локалном парламенту- казао је Саубих Мехмети из Албанске коалиције ДУА- ДС.

А из Форце, која је освојила пет мандата поручују да немају фаворите. Свим партијама ће, кажу, представити програм па ће онда одлучити с ким ће. 

-Мишљења сам да то што ћемо представити бити прихватљиво за све то нијесу условљавања него развој и нешто што ће бити линија нечега што не смије да се пређе- истиче Ардијан Маврић из Форце.

Да ће формирање мањинске владе убрзати и формирање власти у Улцињу, сматрају Демократе које су у том граду освојиле два мандата. Они већ знају с ким неће.

-За нас нијесу прихватљиви било какви преговори и договори с ДПС-ом. Али изгледа смо и по томе јединствени у Улцињу- казала је Милица Радуловић из Демократа. 

Док вријеме за договор тече, грађани Улциња очекују да локална власт буде формирана што прије јер је туристичка сезона на прагу.

Ипак, сумњају да ће политичари испунити сва предизборна обећања. 

А обећано требало би да буде и испуњено. Вријеме је да се сви окрену развоју града, било с позиције власти или опозиције, поручују Улцињани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:12