Скупштина Црне Горе
29/06/2021 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор 7. јула о скидању имунитета посланицима

Ради се о посланицима власти Драгану Краповићу, Милуну Зоговићу, Милану Кнежевићу, Зденки Поповић и Владану Раичевићу као и посланику опозиционог ДПС-а, Петру Ивановићу

Административни одбор ће 7. јула расправљати о скидању имунитета посланицима власти Драгану Краповићу, Милуну Зоговићу, Милану Кнежевићу, Зденки Поповић и Владану Раичевићу као и посланику опозиционог ДПС-а, Петру Ивановићу

По захтјеву Специјалног државног тужилаштва Одбор ће разматрати да ли ће дати мишљење за Краповића и Ивановића, док су за остале захтјеви упућени са адреса више Основних државних тужилаштава.

Против посланика Деморката води се истрага у вези са прошлогодишњим догађајима у Будви када је смијењена локална власт ДФ-а, Демократа и УРЕ.

Скидање имунитета Ивановићу, СДТ је тражило ради вођења истраге о неправилностима приликом расподјеле и трошења новца од пољопривредног кредита из Абу Даби фонда.

На дневом реду су и су захтјев Основног државног тужилаштва Пљевља за укидање имунитета Зденки Поповић посланици Демократа. Против ње је раније вођења истрага јер је наводно кршила мјере против пандемијена Жабљаку.

Такође, упућен је и захтјев Основног државног тужилаштва Подгорица за одобрење кривичног гоњења против посланика Демократског фронта Милуна Зоговића и Милана Кнежевића и захтјев Основног државног тужилаштва Никшић за одобрење кривичног гоњења посланика Покрета за промјене Владана Раичевића.

Предсједник Одбора је управо Милун Зоговић чије је скидање имунитета тражио ОДТ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:10