Momo Koprivica, predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu / screenshot YouTube
06/02/2023 u 05:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor o konsultativnom saslušanju o izmjenama zakona o porijeklu imovine

Predloženim amandmanima otvara se mogućnost pokretanja postupka trajnog oduzimanja imovinske koristi u ranijoj fazi

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu odlučiće danas o konsultativnom saslušanju povodom razmatranja Predloga izmjena Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

Sjednica tog skupštinskog tijela, na čijem dnevnom redu je donošenje odluke o konsultativnom saslušanju o Predlogu zakona koji je podnijela Vlada, zakazana je za 11 sati.

Vlada je na sjednici u četvrtak utvrdila amandmane na Predlog izmjena Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Predloženim amandmanima otvara se mogućnost pokretanja postupka trajnog oduzimanja imovinske koristi u ranijoj fazi, nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage, kada postoji dovoljan stepen sumnje da je ona stečena kriminalnom djelatnošću.

Prethodnim rješenjem bilo je predviđeno da se postupak pokreće nakon potvrđivanja optužnice.

Na dnevnom redu sjednice Odbora je izvještaj sa kontrolnog saslušanja sa predlogom zaključaka na temu „Primjena sporazuma državnih tužilaštava Crne Gore i Hrvatske o saradnji i gonjenju počinilaca krivičnih djela ratnih, zločina protiv čovječnosti i genocida, sa posebnim akcentom na istragu slučaja Lora 3“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. mart 2023 11:40