/ ODBOR ZA BEZBIJEDNOST I ODBRANU
27/07/2022 u 12:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor predložio Skupštini: Ne usvojiti predlog za otvaranje istrage o postupanjima nadležnih tokom događaja na Cetinju

Odbor za bezbjednost i odbranu održao 32. sjednicu

Odbor za bezbjednost i odbranu je na današnjoj 32. sjednici, predložio Skupštini da ne usvoji predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, a u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine.

- Tokom sjednice, članovi Odbora razmotrili su predlog odluke o izmjeni Odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje, (NATO Response Force - NRF). Nakon rasprave, Odbor je većinom glasova usvojio Izvještaj sa predlogom Skupštini da usvoji predlog odluke o izmjeni Odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje (NATO Response Force - NRF)- navodi se u saopštenju.

Odbor je danas takođe raspravljao i o predlogu odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza u svrhu odgovora na krize.

Većinom glasova je predložio Skupštini da usvoji predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza u svrhu odgovora na krize, sa amandmanom Odbora koji je postao sastavni dio teksta predloga odluke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:17