Са раније сједнице Одбора за политички систем и правосуђе / - Јутјуб, скриншот
26/10/2021 u 07:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор за политички систем, правосуђе и управу о пословању Скупштине у раниjим сазивима

На саслушање су позвани члан Сената Државне ревизорске институциjе Бранислав Радуловић, представници Врховног државног тужилаштва, генерални секретар Скупштине Александар Кларић и интерни ревизор у парламенту Васо Васовић

Одбор за политички систем, правосуђе и управу обавиће данас консултативно саслушање ради прикупљања информациjа и чињеница о поступању и активностима органа власти у вези проневjере новца и фалсификовања исправа у рачуноводству раниjих сазива Скупштине.

На саслушање су позвани члан Сената Државне ревизорске институциjе (ДРИ) Бранислав Радуловић, представници Врховног државног тужилаштва, генерални секретар Скупштине Александар Кларић и интерни ревизор у парламенту Васо Васовић.

Предсjедник Одбора Момо Копривица jе казао да jе у раниjим сазивима Скупштине постоjао механизам за "исисавање новца из рачуноводства".

Он jе подсjетио да се ДРИ бавила питањем фалсификовања и лажирања путних налога за 2015. и 2016. годину, што jе учинила и служба Скупштине, и да су подниjете кривичне приjаве коjе се односе на износе од око 200 хилjада ЕУР.

„У питању jе општа плjачка државног новца, и то од више особа, у продуженом траjању“, рекао jе Копривица на конференциjи за новинаре 14. октобра.

Копривица jе казао да имаjу доказе о озбилjним проневjерама и фалсификовању исправа у рачуноводственоj служби Скупштине и да се, по налогу предсjедника парламента Алексе Бечића, провjерава финансиjско пословање у раниjим сазивима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:13