/ Фото: Иван Петровић Ипе
12/05/2022 u 19:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одлука о слању војника у кризна подручја биће датa посланицима на разматрање

У Вили Горица у Подгорици одржана је данас сједница Савјета за одбрану и безбједност којом је предсједавао предсједник Црне Горе Мило Ђукановић

Савјет за одбрану и безбједност одлучио је данас на сједници да ће предлог о слању црногорских војника у кризна подручја на истоку Европе доставити Скупштини Црне Горе на разматрање и одлучивање.

У Вили Горица у Подгорици одржана је данас сједница Савјета за одбрану и безбједност којом је предсједавао предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

image
-Фото: Кабинет предсједника

У раду је учествовала предсједница Скупштине Данијела Ђуровић и предсједник Владе Дритан Абазовић, а по позиву и министар одбране Рашко Kоњевић.

- Предложена одлука не предвиђа упућивање додатних снага Војске Црне Горе, већ се поред снага у саставу Сјеверноатлантског савеза за брзо реаговање ствара законски основ и за употребу снага у НАТО мисији Истуреног и појачаног присуства у сврху одговора на кризе, а у складу са одлукама Сјеверноатлантског савјета и одговарајућих НАТО планова. Савјет је, на данашњој сједници, такође утврдио и национална ограничења припадника Војске Црне Горе за вријеме ангажовања у саставу снага Сјеверноатлантског савеза за спровођење активности одговора на кризе- пише у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:21