/ FOTO: IVAN PETROVIĆ
14/12/2022 u 20:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: Ako ne bude sjednice Izborne komisije do petka, krivična protiv Vukčevića

Jer je i DIK konstatovala da postoji kršenje zakona ne sazivanjem sjednice, kazao je član Izborne komisije Glavnog grada Janko Odović

Državna izborna komisija je nakon prigovora Pokreta Evropa sad donijela novo uputstvo kojim obavezuje predsjednika Izborne komisije Glavnog grada Podgorica Veselina Vukčevića da sazove sjednicu, te da postupi po ranijim rješenjima, kao i da ovjeri i potpiše odluke koje je Komisija ranije izglasala većinom glasova.

Pobjednici lokalnih izbora, na sjednici OIK-a 2. decembra usvojili su konačne rezultate izbora, ali bez predsjednika Vukčevića koji je zaključio i napustio sjednicu. Da li će Vukčević sada postupiti po uputstvu DIK-a i zakazati novu sjednicu nijesmo uspjeli da saznamo, jer nije odgovarao na naše poruke i pozive, piše RTCG portal.

"Ako se to ne desi do petka mi ćemo spremiti krivične prijave i onda je prosto na tužilaštvu da li je zaista došlo do zloupotrebe službenog položaja kao što je ovim bjelodano da jeste. Jer je i DIK konstatovala da postoji kršenje zakona ne sazivanjem sjednice", kazao je član Izborne komisije Glavnog grada Janko Odović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:04