evropa sad predaje tuzbu u sdt / - SRDJAN BOLJEVIC
13/12/2022 u 16:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: Izdadoste Zdravka Krivokapića, pa izgubiste povjerenje EU i građana

Odović je poručio da je bio s pravom zabrinut, ali i da je EU jasno kazala šta misli

Član predsjedništva "Evrope sad" Janko Odović poručio je dijelu parlamentarne većine koji je formirao manjinsku Vladu da su nakon što su izdali bivšeg premijera Zdravka Krivokapića izgubili i povjerenje EU i građana.

- Hvala, ali ne hvala. Bio sam s pravom zabrinut. Umjesto da nam ubrzaste integracije, što ste obećavali kad izdadadoste Zdravka Krivokapića, vi svi u parlamentu juče pogazili ste i izgubili povjerenje EU, kao i građana (odavno). Evo otkazaše sve sastanke i kazaše jasno šta misle, napisao je Odović na Tviteru.

On je podsjetio da je otkazan Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP) u Strazburu, ali i na izjave evropskih zvaničnika koji su poručili da Crna Gora mora da se usresredi na ono što je bitno i da vrate punu funkcionalnost institucija u Crnoj Gori.

Odović je reagovao nakon što mu je poslanik URA Miloš Konatar poručio da ne brine za proevropski kurs Crne Gore.

- Preporuke Venecijanske komisije su jasne: "Prije svega - kompletiranje Ustavnog suda i izbor četiri sudije" i URA će glasati za sva četiri kandidata. Ako kompletiramo US za pet minuta ćemo postići dogovor oko Zakona o predsjedniku i izborima, napisao je Konatar ranije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:42