Janko Odović / - IVAN PETROVIC-IPE
21/03/2023 u 10:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: Naše tvrdnje da je Spajić nezakonito diskvalifikovan potvrdile i kredibilne međunarodne institucije

Državna izborna komisija je postupila diskiminatorski i prevazišla zakonska ovlašćenja kada je zbog državljanstva eliminisala jednog kandidata - naveo je Odović u objavi na Tviteru pozivajući se na ocjenu ODIHR-a

Naše tvrdnje da je Milojko Spajić nezakonito diskvalifikovan, samim tim i diskriminisan od strane DIK-a, potvrđene su i od strane kredibilnih međunarodnih institucija kazao je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Janko Odović reagujući na preliminarne nalaze ODIHR-a.

U zaključcima ODIHR-a se kako je kazao Odović navodi da, “DIK nije potvrdio kandidaturu Spajiću, pozivajući se na kontradiktorne podatke u vezi sa njegovim državljanstvom i prebivalištem, uprkos dostavljanju dokumentacije propisane Zakonom. "

- Smatraju da ta odluka nije bila u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom, a način na koji je njegova kandidatura tretirana u suprotnosti je sa međunarodnim standardima.

Državna izborna komisija je postupila diskiminatorski i prevazišla zakonska ovlašćenja kada je zbog državljanstva eliminisala jednog kandidata - naveo je Odović u objavi na Tviteru pozivajući se na ocjenu ODIHR-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:14