Photo by Christian Lue on Unsplash / - PHOTO BY CHRISTIAN LUE ON UNSPLASH
31/10/2022 u 17:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održan sastanak predsjednika Odbora za evropske integracije sa šeficom Delegacije EU

Na sastanku je razgovarano i o organizaciji tematske sjednice Odbora za evropske integracije, koja će biti posvećena analizi ovogodišnjeg Izvještaja Evropske komisije

Na danas održanom sastanku, predsjednik Odbora za evropske integracije Branimir Gvozdenović i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori  Oana Kristina Popa razgovarali su o Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori za 2022. godinu, kao i o aktuelnim izazovima u procesu pristupanja Crne Gore i Zapadnog Balkana EU. 

Šefica Delegacije Evropske unije Nj.E. Oana Kristina Popa se osvrnula na opšti napredak Zapadnog Balkana na putu ka EU, te istakla da se tema proširenja EU i Zapadnog Balkana nalazi visoko na agendi EU. Ona je ponovila da je u slučaju Crne Gore najveći razlog za brigu izostanak političkog dijaloga, posebno u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda i funkcionalnošću institucija. 

Predsjednik Odbora za evropske integracije Branimir Gvozdenović istakao je da je ključne preporuke EU moguće realizovati samo uz zrelost i odgovornost političkih subjekata, kao i njihovu spremnost za dijalog i dogovor u vezi sa ključnim pitanjima od nacionalnog interesa. On je kazao da evropske integracije treba da budu spona za dalji politički dijalog, kao i da je potrebno snažnije djelovanje EU u cilju prevazilaženja aktuelnih izazova. 

Na sastanku je razgovarano i o organizaciji tematske sjednice Odbora za evropske integracije, koja će biti posvećena analizi ovogodišnjeg Izvještaja Evropske komisije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 12:07