/ -ФОТО: БС
27/05/2022 u 12:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана изборна Скупштина одбора Бошњачке странке Подгорица

Предсједник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић поручио је у свом обраћању да је подгорички одбор један од најперспективнијих одбора на нивоу Бошњачке странке

У Подгорици је одржана 5. Општинска изборна Скупштина Бошњачке странке Главног града, на којој су делегати изабрали нови сазив Општинског одбора. У нови сазив ОО, који броји 60 чланова, значајан је број младих и жена, који до сада нису били у органима партије.

Предсједник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић поручио је у свом обраћању да је подгорички одбор један од најперспективнијих одбора на нивоу Бошњачке странке.

-Срећан сам што видим да је доста нових чланова са нама. Драго ми је да су са нама Старо-подгоричке породице, али и они који живе у овом граду, а поријеклом су из других регија. Снага Бошњачке странке је управо у томе, да смо се окупили, да сви заједно стварамо нову вриједност, да истински заступамо интересе бошњачког народа- казао је Ибрахимовић.

Он је поручио да ће предстојећи локални избори у Подгорици бити од велике важности.

-Бошњачка странка има добру инфраструктуру да направи значајан резултат у Подгорици. Ово је Главни град и сувишно је говорити колико су уствари важни предстојећи избори. Очекујемо добар резултат, али такође и очекујемо да будемо више и значајније заступљени и у органима Главног града-истакао је Ибрахимовић.

Поручио је да се Црна Гора полако враћа на колосјек европских интеграција и да су мањински народи спремни да буду дио успјешне европске приче.

-Да постанемо прва наредна чланица ЕУ. То је наш циљ и ова Влада се обавезала да ће тим путем ићи. Претходна Влада није видјела потребу да има мањинске народе уз себе, хтјели су да једну четвртину Црне Горе искључе из свих процеса. На крају, показало се да им је то била огромна грешка- рекао је предсједник БС.

Досадашњи предсједник Одбора БС Главног града Адем Фетић, казао је да је подгорички одбор направио значајан резултат на посљедњих парламентарним изборима.

-Повећали смо број гласова два пута, али на томе се не заустављамо. Овај одбор има потенцијал, има добру кадровску базу и сигуран сам да ће Бошњачка странка бити незаобилазан дио локалне управе Главног града-рекао је Фетић.

Скупштини су поред предсједника Ибрахимовића, присуствовали и потпредсједник Дамир Гутић, генерални секретар Адмир Адровић, чланови Предсједништва, посланик Амер Смаиловић, предсједници других одбора БС, као и чланови Главног одбора.

Свечаном дијелу Скупштине присуствовали су и представници ДПС-а, СД-а, СДП-а, УРА-е, Демократа и Либералне партије. Такође, скупу је присуствовао и предсједник Скупштине Главног града др Ђорђе Сухих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:20