/ - Петар Оџић (СДП)
13/04/2022 u 15:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оџић: Позивам “кума Бата” да се са “промо српски свет” дестинација врати у нашу Будву

Оџић додаје да "као грађанска партија нећемо дозволити да се од Будве прави једнонационална и једновјерска средина, која уноси мржњу, нетрпељивост и несигурност", наводи он

Позивам “кума Бата” да се са  “промо српски свет” дестинација врати у нашу Будву и нашу Црну Гору, и позабави се Буџетом, умјесто промоције Шешељеве Велике Србије, Вучићевог “отвореног Балкана”, и Вулинове сепарације Боке од Црне Горе, поручује Петар Оџић Члан Предсједништва СДП.

-Поручујем му да је Будва била и биће Црна Гора, а да  ће за такве послове имати више времена после 5ог јуна, од кад му за то функција Предсједника општине Будва неће представљати сметњу. Да ли кампања по Србији и Босни и Херцеговини стварно служи туризму, или можда  господин Царевић, као аутохтони представник српског народа планира кандидатуре и у Требињу или Бањалуци?! Јер човјек који Будву види у Боки, а не у Црној Гори,  не заслужује да води црногорску метрополу туризма- наводи он у саопштењу.

Оџић додаје да "као грађанска партија нећемо дозволити да се од Будве прави једнонационална и једновјерска средина, која уноси мржњу, нетрпељивост и несигурност".

-Морамо поштовати све вјере и нације у Црној Гори. Као грађанска партија морамо радити на помирењу свих вјера и нација у Будви и Црној Гори, и коначно дати могућност да се са националних пређе на економска и социјална питања.Не смијемо национални набој користити у политичке сврхе, а жртве ратова из прошлошти користити као дневно-политичку пропаганду. Не можемо агресију српске војске 1918. године називати ослобођењем, али ни жртве са Солунског фронта доводити у исти контекст са агресорима, јер су ти људи, наши рођаци, кумови и пријатељи, животе дали за слободу цијелог Балкана- сматра он.

Додаје:"На крају, у овим тешким и изазовним временима, не дијелимо се на Црногорце, Србе, Хрвате, Муслимане, Бошњаке, будимо једно, и мислимо на наше будуће генерације. Не остављајмо им клицу зла, него их научимо да поштују државу Црну Гору, која им је једина домовина, без обзира којој вјери или нацији припадали".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:22