Petar Odžić / - FOTO: SDP
11/02/2024 u 10:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odžić: Vlada ne radi na suzbijanju kriminala, već sklapanju kriminalnih dilova

Sve u svemu, jako mučna slika bezbjedonosnog sektora, koja umjesto kriminalcima, utjeruje strah u kosti običnom građaninu, koji posle odbora za bezbijednost, sa pravom ne vjeruje u postojanje institucija sistema, prokomentarisao je Odžić

Poslednji odbor za bezbjednost je više ličio na poligon za nadmetanje ko od prisutnih ima bolje konekcije sa kriminalnim grupama, nego na ozbiljno tijelo zaduženo da štiti građane i državu od djelovanja kriminalnih grupa, smatra Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP. 

- Epilog cjelodnevne graje je samo jedan, ni ova ni predhodne vlade ne rade na suzbijanju kriminala, već na sklapanju kriminalnih dilova radi ličnog i partijskog interesa - prokomentarisao je Odžić događanja na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

- Običan gledalac bi mogao zaključiti da kao pobjednik dana izlazi ministar (Andrej) Milović sa najviše krimi-konekcija i povezanosti sa kriminalnim djelima iz prošlosti. Međutim, iz optužbi se vidi da za njim ne zaostaje ni bivši premijer (Dritan) Abazović, sa svojim pulenima Milošević-Adžić. Relacije je javno potvrdio i šef SPO (Predrag) Šuković, sa svojim rođačkim i kumovskim linijama.  Ipak čuli smo da postoje i druge razlike, navodno podržavaju različite klanove. I tu je prije svega i ključni razlog svađe, jer da su na istom platnom spisku, jasno je da se ne bi javno svađali i iznosili krivična djela pred lice javnosti - naveo je Odžić.

Najveća rasprava se vodila na relaciji PES-URA, jednima se pripisuju bratski odnosi sa Kavčanima a drugima sa Škaljarcima. Za vrijeme trajanja te višesatne borbe, Demokrate su po običaju govorile o čojstvu i junaštvu, Jole Vučurović o rekonstrukciji Vlade, dok je Milan Knežević recitovao poeziju i pomagao Dritanu sa padežima! Jedino čudi zbunjenost parlamentarne opozicije koja je sve pratila u šoku i nevjerici, ističe on.

- Sve u svemu, jako mučna slika bezbjedonosnog sektora, koja umjesto kriminalcima, utjeruje strah u kosti običnom građaninu, koji posle odbora za bezbijednost, sa pravom ne vjeruje u postojanje institucija sistema. Naročito kada vidimo i stav premijera na svečanosti povodom 100 dana vlade, koji se ponaša kao da ne zna da se održao odbor, ili da se to dešava u nekoj drugoj državi - navodi Odžić.

- Predstoji nam puno posla kako se ovakve i slične situacije ne bi dešavale, i kako bi u narednom periodu dokazali i građanima i međunarodnim partnerima da ova zemlja može da se izbori protiv korupcije i organizovanog kriminala - zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:46