Марина Јочић / Фото: Драган Б. Николић
31/07/2021 u 15:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Огласила се Јочић: Одлазим дигнуте главе, а о Кривокапићу мислим исто

Као прва послератна предсједница “Кола српских сестара” имам право да тражим од СПЦ да се огласи поводом непочинстава премијера, поручила је она

Дигнуте главе одлазим из Националних паркова, носећи их заувијек у срцу и поносна што сам дала свој допринос да постану једно од најбољих предузећа у Црној Гори, огласила се смијењена предсједница УО Националних паркова Марина Јочић. 

Подсјетимо, премијер Здравко Kривокапић разријешио је Јочић дужности са функције предсједнице Управног одбора Националних паркова.

Кривокапић разријешио Марину Јочић са мјеста предсједнице УО Националних паркова

Јочић је казала да у рјешењу о смјени нема уобичајеног образложења, па је дошла до закључка да Влади није одговарала управа која постиже, како тврди, мјерљиве резултате у опоравку једног пропалог предузећа.

- Када сам ступила на дужност, затекла сам 3.000 еура на рачуну фирме, криминал, милионски дуг, расуло у организацији рада, расипништво, недомаћинско пословање. За само осам мјесеци, заједно са директорицом Јеленом Кљајевић и тимом који је са жаром радио, успјели смо да значајно смањимо дуг. Јуче је на рачуну послије исплате зарада остало готово 550.000 евра, купљене су нове камере, чамци, опрема, возила, организоване нове службе, направљена велика уштеда у пословању и још много тога- додала је Јочић. 

Према њеним ријечима, Владу очигледно не интересују ови вриједни резултати, иако тешко да се бољи могу забиљежити откако је на њеном челу Кривокапић.

- Чак бих рекла, једна од ријетких свијетлих тачака у посрнулој економији данашње ЦГ. Јасно је да због овога нисам смијењена, него због чињенице да сам правим именом назвала особу која је 18 дана послије избора, са цвијећем у руци отишла код Драгиње Вуксановић, тадашње предсједнице СДП-а  која је искључена из Цркве због гласања за антицрквени закон у Скупштини Црне Горе. Тамо је на најприземнији начин оговарао Демократски фронт који га је ставио на чело своје листе, а о томе је јавност обавијестио посланик Рашко Коњевић који је присуствовао састанку и чак сликао тај богати букет. Тај подметнути кандидат је ишао чак и на стан Ивице Станковића, Врховног државног тужиоца, и његове супруге Драгиње Вуксановић тражећи без икаквог срама и стида да буду осуђени лидери ДФ у лажном суђењу које им је организовао режим Мила Ђукановића- истиче Јочић. 

Додала је да би било веома важно да се неко из СПЦ огласи поводом свих непочинстава Кривокапића.

- На њен смо захтјев ову особу довели на мјесто премијера, тако да је природно и логично да нам неко одговори да ли је она обавијештена о овим скандалозним састанцима и разговорима са људима који су искључени из Цркве. Као вјерница и прва послератна предсједница “Кола српских сестара” имам право да тражим и добијем ове одговоре. Жао ми је што српски језик није још богатији, овако ми преостаје само да поновим оно што сам већ рекла о њему, а што народ и мисли - Здравко Кривокапић је обична лажљива издајничка трања. Било која функција није вриједна да се због ње жртвује истина и раскринка издајник- поручила је Јочић. 

Јочић, која је функционерка ДФ-а, на функцију предсједнице УО НПЦГ је ступила у децембру прошле године.

Јочић је јуче на свом Фејсбук профилу Kривокапића назвала "обичном лажавом и издајничком трањом", а такође је казала и да је издајник људи са литија. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:49