/ Фото: Саша Матић
11/09/2021 u 12:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Огласила се Влада: Кривокапићева дјеца и унуци допутовали у ЦГ, ужаснути смо

Све даље активности поводом овог случаја ће преузети Министарство вањских послова Црне Горе, наводи се у реаговању Владе

Из Владе Црне Горе су реаговали због, како су навели, односа полиције Србије према породици премијера Здравка Kривокапића.

- Обавјештавамо јавност да су синоћ, у Београду, припадници полиције Србије на груб и недопустив начин атаковали на сина предсједника Владе Kривокапића у тренутку када се својим аутомобилом паркирао испред зграде у којој, са породицом, живи једна од кћери премијера Kривокапића. У пратњи премијеровог сина, који је штићена личност, био је полицијски службеник УП Црне Горе. Полицијски службеници Републике Србије, репетирајући пиштоље, затражили су од премијеровог сина, у тренутку када је излазио из аутомобила, да стави руке на главу, па на кров аутомобила, правдајући свој поступак наредбом коју су добили, не показавши при том никакав писани налог - наводи се у саопштењу Владе.

Инцидент у Београду: Полиција није знала да је особа која носи пиштољ Кривокапићев син

Додаје се да су дјеца и унуци премијера Kривокапића, из безбједносних разлога, већ током ноћи из Београда су допутовали у Црну Гору.

- Ужаснути смо и забринути због односа полиције Републике Србије према дјеци црногорског премијера, посебно имајући у виду да су због сличних непријатности кћерке премијера Kривокапића већ једном морале напустити Београд. Све даље активности поводом овог случаја ће преузети Министарство вањских послова Црне Горе-  наводи се у реаговању Владе.

МУП Србије: Лаж је да је репертиран пиштољ на Кривокапићевог сина

Подсјетимо, Кривокапићева породица саопштила је синоћ да је одлучила да напусти Србију јер је полиција наводно репертирала пиштољ на Кривокапићевог сина и члана његовог обезбјеђења.

Након тога огласило се Министарство унутрашњих послова Србије које је истакло да су апсолутно лажни наводи који су се појавили у појединим медијима да је српска полиција малтретирала Кривокапићевог сина.

- Полиција је у овом случају поступала професионално и у складу са законом обавила све неопходне провјере уз пуно поштовање достојанства возача и путника у возилу- навели су у реаговању. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:58