Адел Омерагић / БС
08/11/2021 u 08:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Омерагић: Не назире се договор парламентарне већине

Потез ДФ-а да предлаже нову владу jе очекиван. Ниjесам оптимиста да ће доћи до договора, jер jе риjеч о хетерогеноj коалициjи, сматра Омерагић

Портпарол Бошњачке странке (БС) Адел Омерагић оциjенио jе да су неслагања унутар владаjуће већине таква да се не назире договор о будућности актуелне владе. Реално jе, како jе рекао, формирати прелазну владу коjа би припремила ванредне изборе.

Коментаришући причу о реконструкциjи владе и наjављени састанак парламентарне већине, Омерагић jе за ТВЦГ рекао да jе Црна Гора данас на почетном положаjу као након избора.

"Неслагања унутар владаjуће већине су таква да се никакав договор око будућности актуелне владе не назире. Потез ДФ-а да предлаже нову владу jе очекиван. Ниjесам оптимиста да ће доћи до договора, jер jе риjеч о хетерогеноj коалициjи", сматра Омерагић.

Сваки дан рада овако нефункционалне владе, како jе рекао, чини грађане наjвећим таоцима: "Политички jе реално и паметно да се направи договор о формирању мањинске или прелазне владе коjа би наредних годину имала доста посла пред собом и обезбиjеди амбиjент за изборе у 2022. години". 

Сматра да би увођење вjеронауке у овом тренутку повећало степен етничке дистанце у Црноj Гори. Ако се, како jе рекао, креће у сву ту причу, потребно jе водити рачуна да не дође до маjоризациjе или сегрегациjе.

Он jе рекао како дjелуjе да jе циjела прича о увођењу вjеронауке наметнута у тренутку тензиjа у Црноj Гори.

"Ми у БС-у сматрамо да о овоj теми можемо разговарати. Али сматрамо да актуелни тренутак може само да изазове да изазове неке негативне послjедице по друштвени систем", рекао jе Омерагић. 

Оциjенио jе и да борба против корупциjе и организованог криминала мораjу бити у врху агенде сваке владе у Црноj Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:52