/ Милојко Спајић
12/10/2021 u 13:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Омладина Социјалдемократа Спајићу перформансом честитала ново поскупљење горива

Предсједник Омладине Социјалдемократа Црне Горе, Никола Зиројевић, иронично рекао је да је поскупљење горива једно од предизборних обећања

Представници Омладине Социјалдемократа Црне Горе честитали су министру финансија Милојку Спајићу ново поскупљење горива перформансом којим су, нажалост безуспјешно, покушали да му уруче двије флаше безоловног горива.

Гориво је, подсјетили су из Омладине СД-а, од доласка нове Владе поскупило за 30 центи по литру.

Предсједник Омладине Социјалдемократа Црне Горе, Никола Зиројевић, иронично рекао је да је поскупљење горива једно од предизборних обећања које су партије власти дале грађанима Црне Горе.

- Заиста јесмо достигли Луксембург. Нијесмо га само достигли, већ смо га и престигли због тога што је гориво у Црној Гори данас скупље него у Луксембургу. Какав је животни стандард у Луксембургу грађанке и грађани Црне Горе добро знају, а ја могу рећи, из комуникације са пријатељима из дијаспоре која живи у Луксембургу да су просто зачуђени како ми уопште имамо новца да упалимо аутомобиле, а камоли да их возимо- рекао је Зиројевић.

Он је изјавио да овај перформанс може бити и својеврсна честитка томе што је социјални савјет усвоји фамозни, неоствариви Маршалов план који је списак лијепих жеља, изразивши жаљење што је Црна Гора остваривање планова министра финансија почела достизањем стандарда цијена ЕУ и Луксембурга, а не животног стандарда и стандарда мјесечних зарада.

Како су саопштили, након што им је припадник Управе полиције који врши обезбјеђење објекта у којем се налази Министарство финансија саопштио да не могу ући у зграду, већ да је потребно да пошаљу захтјев за пријем, с обзиром да су министар и његови сарадници заузети присуством на састанцима, Зиројевић је нагласио да су представници Омладине размишљали да министру поклоне двије флаше уља, али да су се, с обзиром да је то прилично скупа инвестиција, ипак одлучили на мало скромнији поклон, двије флаше безоловног горива.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 03:25