СНП БЕРАНЕ / - ФОТО: ФЕЈСБУК
02/12/2022 u 13:22 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

OO SNP Andrijevica: Problem je u neslaganju Ćulafića i Raketića i izostanka Mijovića sa sjednica

Napominjemo da između klubova SNP-a i NSD-a nema nesporazuma i mimoilaženja u ostvarivanju zacrtanih programskih ciljeva, navode u saopštenju

Zbog novonastale političke situacije izazvane neslaganjima predsjednika i potpredsjednika opštine Andrijeviva Željka Ćulafića (SNP) i Veska Raketića (NSD) i donošenjem Odluke o razrješenju potpredsjednika od strane predsjenika reagovali su iz  OO SNP-a. Kazali su da odbornički klubovi SNP-a i Nove srpske Demokratije funkcionišu dobro i da je aktuelni problem nastao isključivo zbog neslaganja Ćulafića i Raketića.

-Neslaganje između dvije vodeće ličnosti lokalne samouprave izazvan je isključivo njihovim neslaganjem u načinu rukovođenja i zakonitim upravljanjem lokalnom upravom u skladu sa zaključenim Sporazumom o postizbornoj koalicionoj saradnji, konstituisanju, organizaciji i vršenju vlasti u  opštini Andrijevici, zaključenim 11.09. 2020. godine između Kolalicije „Za budućnost Andrijevice – SNP-NSD“ i Koalicije „Aleksa Bečić – Miodrag Lekić – „Mir je naša nacija“ DEMOKRATE – DEMOS.

-Napominjemo da između klubova SNP-a i NSD-a nema nesporazuma i mimoilaženja u ostvarivanju zacrtanih programskih ciljeva i da se saradnja odvija na zadovoljavajućem nivou- navodi se u saopštenju koji je potpisao predsjednik OO SNP-a Goran Stojanović.

Naglašeno je da glavni problem u funkcionisanju lokalne vlasti predstavlja odbornik Demokrata Bogdan Mijović koji ne dolazi na skupštinska zasijedanja, čime ne obezbjeđuje kvorum za rad vladajućoj koalici. Apelovanio je da emokrate što prije nađu rješenje za prevazilaženje problema sa odbornikom Mijovićem.

-Zaključenim sporazumom strane potpisnice se obavezuju da će obezbijediti prisustvo svih odbornika, njihovih odborničkih klubova, kako bi Skupština imala kvorum za rad i odlučivanje.  Neodgovornim ponašanjem odbornika Bogdana Mijovića sa liste „Mir je naša nacija“ – Demokrate – Demos, dovedeno  je u pitanje funkcionisanje lokalne Skupštine, a samim tim i ostvarenja izborne volje građana Andrijevice izskazane na izborima održanim 30. 08. 202O. godine. Apeliujemo na organe partije Demokrata da preduzmu aktivnosti u cilju prevazilaženja problema sa odbornikom Mijovićem  i obezbijede jedinstveno glasanje Koalicije u skladu sa pomenutim sporazumom- zaključeno je u saopštenju OO SNP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:24