Bošković / foto: SRDJAN BOLJEVIC
22/03/2023 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opala podrška NATO-u u CG, Bošković zabrinut: Ruski propagandisti su radili šta žele

U partijama vladajuće većine preovladava protivljenje ili suzdržanost povodom NATO-a, pa je za očekivati da negativni trendovi budu nastavljeni, kazao je on

Poslanik Demokratske partije socijaliste (DPS) i bivši ministar odbrane Predrag Bošković kazao je danas da je njegova partija zabrinuta povodom rezultata najnovijeg istraživanja koje je danas predstavljeno u NATO-u, u kom se navodi da je u Crnoj Gori opada podrška Alijansi. 

- Činjenica da u momentu kada već godinu traje ruska agresija u Ukrajini, a kada se NATO-u okreću i do juče neutralne države, u Crnoj Gori opada podrška Alijansi, trebalo bi ozbiljno da zabrine sve odgovorne strukture u državi. No, kako vidimo, oni gotovo i da nijesu ni registrovali te podatke - što uostalom i na najbolji način ilustruje to u kojoj su mjeri sami afirmisali transatlantske vrijednosti i sam značaj članstva u NATO-u - istakao je Bošković. 

Prema njegovim riječima, vlast je dopuštala ruskim propagandistima da rade šta žele - od javnih okupljanja do zabranjivanja koncerata.

-  Zato ovaj rezultat, nažalost, nije iznenađujuć, a kako u partijama vladajuće većine i onima koje su nastale iz nje ili preovladava protivljenje ili suzdržanost povodom NATO-a, za očekivati je da negativni trendovi budu i nastavljeni - zaključio je Bošković u svom saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 00:33