Општина Никшић / - Општина Никшић
02/06/2022 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Никшић: Застава са зграде уклоњена јер је постављена супротно закону

Подсјетимо, ОО ДПС Никшић раније је реаговао због скидања црногорске заставе истичући да се њеним уклањањем наставља хајка на црногорски идентитет

Након што су се појавиле нетачне информације о разлозима уклањања заставе са зграде Општине, обавјештавамо јавност да је застава уклоњена по налогу Секретаријата за инспекцијски надзор, јер је иста постављена супротно Закону о избору, употреби и јавном истицању националних симбола, саопштено је из Општине Никшић.

 - Након извршене редовне инспекцијске контроле од стране комуналног инспектора поменутог Секретаријата, полазећи од утврђеног чињеничног стања а на основу члана 36 Закона о инспекцијском надзору, Општини Никшић је наложено да отклони неправилности у односу на предметни национални симбол – заставу, на начин што ће исту уклонити - наводе они.

У том контексту, како су истакли, Општина Никшић је била дужна да у предвиђеном року покрене неопходну процедуру, те је у циљу уклањања заставе ангажовала фирму „Premium Clean DOO“.

 - Никакви малициозни и сензационалистички коментари, пласирани срачунато у циљу ‘фабриковања’ нових подјела међу грађанима Никшића, неће омести локалну власт у намјери да Закон спроводи досљедно и неселективно, и адекватно реагује на скрнављење државних симбола. Подсјећамо да је застава, као државни симбол, у складу са Законом истакнута испред зграде Општине Никшић - напомињу они.

Подсјетимо, ОО ДПС Никшић раније је реаговао због скидања црногорске заставе истичући да се њеним уклањањем наставља хајка на црногорски идентитет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:00