ДАНИЛО ОРЛАНДИЋ / - ФОТО: СОЦИЈАЛДЕМОКРАТЕ
04/03/2022 u 10:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орландић: Ињац недостављањем информација Генералштаба компромитовала позицију Црне Горе у НАТО-у

Да будем до краја јасан – кључно питање је шта је министарка одбране чекала шест дана у кризној ситуацији, да о свему информише Врховног команданта и Савјет, казао је Орландић

Потпредсједник СДЦГ Данило Орландић реаговао је поводом јучерашњг саопштења Министарства одбране.

Прије свега морам изразити чврсто сагласје са оцјеном да су безбједносне околности у Црној Гори осјетљиве. А осјетљиве су од оног тренутка када су људи попут министарке Ињац заузели кључне позиције у безбједносном сектору у нашој држави. Такво урушавање овог система, као у протеклих годину и нешто дана, Црна Гора не памти.

- Од одлазеће министарке одбране тражимо одговор на сљедеће питање – зашто је она лично зауставила достављање информација и приједлога Одлука Савјету за одбрану и безбједност, које је Генералштаб припремио још у четвртак, 24. фебруара, како би се Савјет изјаснио прије састанка Начелника Генералштабова НАТО-а који је одржан 28. фебруара - наводи Орландић.

Министарство одбране: Изјаве представника СДП-а и СД-а нису у интересу нашег друштва

Како се изашло са званичним ставом на том састанку, а да прије тога није консултован, нити информисан Савјет за одбрану и безбједност, пита он.

- Напомињем да је инфромације и приједлог Одлука министарка доставила Савјету тек 1. марта, након што је Предсједник Црне Горе, тј. предсједник Савјета, 28. фебруара увече позвао Министарство одбране и Генералштаб Војске Црне Горе на хитно поступање.

Дакле, да будем до краја јасан – кључно питање је шта је министарка одбране чекала шест дана у кризној ситуацији, да о свему информише Врховног команданта и Савјет, и то тек након интервенције Предсједника државе. Сасвим је очигледно да се ради о веома опасној опструкцији система која ће, након избора нове Владе, увјерен сам бити предмет озбиљне ревизије и истраге. Као и, уосталом, много тога што је министарка Ињац чинила у свом мандату - закључује Орландић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:52