ДАНИЛО ОРЛАНДИЋ / - ФОТО: СОЦИЈАЛДЕМОКРАТЕ
02/03/2022 u 10:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орландић: Ињац ради против државних интереса, поднијећемо пријаву

Јасно је да министарка, која треба да буде стуб одбране интереса Црна Горе, од почетка свог мандата подрива интересе на најнедостојнији могући начину у корист неке своје политике, казао је Орландић

Министарска Оливера Ињац, која треба да шити интересе државе Црне Горе, као и начелник генералштаба Ђуровић повриједили су устав, закон и исте те интересе, сакривши од нашег Савјета одбрану и брзбједност чињеницу да Црна Гора треба да се у НАТО-у изјасни по питању пребацивања црногорског вода на нови режим одговора на кризу, односно да се изјасни о борбеној приправности, казао је  потпредсједник СД-а Данило Орландић.

Како је казао, таквим незаконитим поступањем Црна Гора се уписала  и као једина НАТО чланица која по овом питању није имала став.

- Црна Гора је међународно додатно понижена, будући да је, како преносе медији, представницима осталих земаља речено да се Црна Гора не изјашњава због наводних нефункционалности појединих институција, што је очигледна неистина, јер нити једна инстанца у Црној Гори није ни консултована - истакао је Орландић.

Због свега наведеног, јасно је да министарка, која треба да буде стуб одбране  интереса Црна Горе, од почетка свог мандата подрива те интересе на најнедостојнији могући начину у корист неке своје политике. Такво понашање залужује кривичну пријаву, коју ће Социјалемократе и поднијети, уколико у међувремену она не буде поднијета из кабинета предсједника Мила Ђукановића, закључио је потпредсједник СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:31