Danilo Orlandić / - SD
31/08/2022 u 09:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Orlandić: Lajčak ogolio agendu parlamentarne većine konstituisane nakon 30. avgusta

Ta većina i 42. Vlada je skrenula Crnu Goru sa njenog EU puta, a 43. Vlada je, nakon toga, samo dala gas pravo u ambis, naveo je on

Izjava specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana @MiroslavLajcak najbolji je pokazatelj koliko je Crna Gora, od 30.08.2020. godine skrenula sa svog evropskog puta i, kako je rečeno, “izgubila kompas”, poručio je potpredsjednik Socijaldemokrata Danilo Orlandić.

- Konačno je, i od strane naših međunarodnih partnera, ogoljena agenda parlamentarne većine konstituisane nakon izbora 30. avgusta koja je sve osim evropska. Ta većina i 42. Vlada je skrenula Crnu Goru sa njenog EU puta, a 43. Vlada je, nakon toga, samo dala gas pravo u ambis, naveo je Orlandić.

Kako je dodao, zbog toga je izuzetne važnosti da se Crna Gora u ovom trenutku vrati na put sa kojeg je skrenula prije dvije godine i da nastavimo da budemo ono po čemu smo bili prepoznati - lider u EU integracijama u regionu.

- Za to nam je neophodna prvenstveno deblokada institucija postizanjem kvalifikovane većine u parlamentu, ali i vanredni parlamentarni izbori što prije nakon toga, na osnovu čijih rezultata će biti formirana nova, proevropska Vlada, naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:47