/ Foto: RADE KOPRIVICA
30/05/2022 u 16:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Османи са Абазовићем у Будви: Са Црном Гором Косово нема отворених питања

Абазовић је истакао да Црна Гора води инклузивну политику и даје искрено посвећена сваком виду регионалне сарадње, што је доказала више пута до сада

Црна Гора и Kосово немају отворених питања, а међусобној сарадњи значајно доприносе фреквентни сусрети на највишем нивоу, закључено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића и предсједнице Kосова Вјосe Османи у Будви. 

На састанку је оцијењено и да је потребно унапређивати саобраћајну инфраструктуру, а Абазовић је истакао да ће фокус Владе Црне Горе, у том смислу, бити на реконструкцији пута Плав-Дечани, као и на изградњи тунела Рожаје-Пећ.

image
Фото: RADE KOPRIVICA

Такође, изражено је опредјељење обје стране да раде на брзом рјешавању питања ваздушног коридора између двије земље.

У наставку разговора, Абазовић је истакао да Црна Гора води инклузивну политику и даје искрено посвећена сваком виду регионалне сарадње, што је доказала више пута до сада.

- У том смислу, континуирано се улажу напори како би се надоградњом постојећих односа са свим сусједима, дао додатан подстрек и отвориле нове могућности за демократски, економски и сваки други напредак региона”, закључио је он.

-Kосово цијени напоре које Црна Гора улаже на стабилизацији регионалних прилика. Ваш напредак на плану европских интеграција даје подрстрек европској перспективи на Западном Балкану- казала је предсједница Kосова Османи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:07