фото: МВП / - фото: МВП
14/12/2021 u 18:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Отворен Конзулат Црне Горе у Скадру

- Отварање конзулата је одраз пријатељских односа и спремности за интензивирање сарадње на свим пољима - казао је Радуловић

Црногорски министар вањских послова Ђорђе Радуловић данас је, у склопу дводневне посјете Албанији, учестовао на свечаној церемоји отварања Конзулата Црне Горе у Скадру.

Из Министарства вањских послова (МВП) Црне Горе навели су да је на челу Конзулата почасни конзул Сокоља Хоџа.

Радуловић је истакао да је отварање Конзулата значајан догађај за укупне билатералне односе Албаније и Црне Горе, посебно у контексту јачања економских, трговинских, образовних, културних и људских односа.

image

фото: МВП

- фото: МВП

 - Отварање конзулата је одраз пријатељских односа и спремности за интензивирање сарадње на свим пољима - казао је Радуловић.

Он је казао да титула почасног конзула у себи носи ријеч "част", која, како је додао, има велику тежину како у албанској тако и у црногорској култури и традицији.

Предсједница општине Скадар Волтана Адеми је истакла да радује чињеница да се шири мрежа конзулата у Скадру, а посебно то што се овога пута ради о конзулату сусједне и пријатељске Црне Горе.

Према њеним ријечима, Општина је спремна да помогне у настојањима Конзулата да унаприједи односе подручја Скадра са Црном Гором, са посебним фокусом на економске односе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 04:54