/ - FOTO: SKUPšTINA
14/03/2023 u 13:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Parlament 4. aprila o imunitetu poslanika u slučaju "Stanovi"

U tužilaštvu je formiran predmet povodom dodjele stanova državnim funkcionerima

Na sjednici Kolegijuma Skupštine Crne Gore odlučeno je da se parlament 20. marta izjasni o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, a 4. aprila o skidanju imuniteta poslanicima osumnjičenim o slučaju "Stanovi", javlja portal RTCG.

Specijalno tužilaštvo sumnja da su nekadašnji funkcioneri u Vladi Demokratske partije socijalista (DPS) od 2016.godine do 2020. godine, odlučivali o dodjeli stanova i kredita, suprotno kriterijumima koji su definisani odlukom tadašnje Vlade. 

Specijalno državno tužilaštvo uputilo je zahtjev predsjednici Skupštine Crne Gore, Danijeli Đurović za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, kao i poslanicima SD-a Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

U tužilaštvu je formiran predmet povodom dodjele stanova državnim funkcionerima

Administrativni odbor je prethodno odobrio da se tim poslanicima skine imunitet, ali sada o tome konacno odlučuje plenum.

Vlast DPS-a je smijenjena u avgustu 2020. godine.

Krivične prijave protiv njih podnio je premijer Dritan Abazović sredinom oktobra, tvrdeći da je time država oštećena za oko dva miliona eura.

Rekao je da je to posljedica zloupotrebe službenog položaja, navodeći da imaju spisak od više od 500 ljudi koji su dobili stanove.

Podsjetimo, sjednica Kolegijuma Skupštine zakazana je dva dana prije očekivanog isteka roka do kada crnogorski parlament može da izabere novu vladu, u suprotnom predsjednik Crne Gore može da raspusti Skupštinu.

Sjednici su prisustvovali svi predstavnici svih poslaničkih klubova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. jun 2023 17:11