фото: Скриншот / - фото: Скриншот
03/02/2022 u 07:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ништа од смјене Абазовића: Скупштина није усвојила дневни ред

Кривокапић је предложио да парламент за новог потпредсједника Владе изабере министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића

Скупштина Црне Горе данас није усвојила дневни ред на којем се нашао предлог премијера Здравка Кривокапића за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића.

Гласало је укупно 77 посланика, 46 је било уздржано, 11 је било против, док је 20 њих било за. Предсједник парламента Алекса Бечић је након гласања о дневном реду закључио прво засједање у овој години.

Кривокапић је предложио да парламент за новог потпредсједника Владе изабере министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића.

image

фото: Скриншот

- фото: Скриншот

У предлогу за разрјешење Абазовића наводи се да су посланици Граданског покрета УРА, заједно са дијелом посланика Демократске партије социјалиста и осталих партија бивше власти, предали захтјев за изгласавање неповјерења Влади.

- Абазовић, као предсједник те политичке организације, није јавно оспорио ову иницијативу, чиме се директно сврстао у ред оних који раде против интереса грађана и заједно креираних и дефинисаних циљева- каже се у образложењу Кривокапића.

Он је оцијенио да је недопустив и непримјерен такав однос према Споразуму лидера три побједничке коалиције из септембра 2020. године, али и према грађанима Црне Горе који су очекивали сложно и законито политичко дјеловање свих чланова Владе.

- Некоректност којом се руши Влада чији је члан, уз истовремено чување позиције на коју је изабран, рушење принципа и уставних начела на којима почива функционисање Владе, неопростиви су разлози због којих предлажем разрјешење потпредсједника Абазовића- казао је Кривокапић.

Он је предложио Спајића за потпредсједника Владе, у складу са, како је навео, резултатима које је остварио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:09