Патријарх Порфирије / - Инстаграм
28/01/2022 u 21:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Патријарх разговарао са Абазовићем, Братић, Јоковићем, Медојевићем, Мандићем, Кнежевићем, Стијовићем и Лепосавићем

Патријарх је обрадован чињеницом да сви његови саговорници разумију да је питање равноправности цркава и вјерских заједница цивилизацијског и демократског карактера, а сигуран је да ће Темељни уговор бити потписан чим се нормализују политичке прилике у Црној Гори

Патријарх српски Порфирије је разговарао јуче и данас, на њихов  захтjев, са одговорним политичким личностима из Црне Горе: потпредсједником Владе Дританом Абазовићем, министром просвете, културе, науке и спорта Весном Братић, предсједником Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем, вођама Демократског фронта Небојшом Медојевићем,  Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем, као и министром пољопривреде  Александром Стијовићем и донедавним министром правде Владимиром Лепосавићем.

 - Првојерарарх Српске Православне Цркве је са пуним уважавањем и поштовањем саслушао њихово виђење ситуације и прилика у Црној Гори. Патријарх Порфирије је свакоме од саговорника изразио једини могући став да се Црква ни на који начин не уплиће у страначка надметања већ да своју бригу и молитве упућује Спаситељу за добро, мир и напредак свих грађана Црне Горе - саопштено је из СПЦ.

Саговорници Његове Светости су се посебно интересовали за потписивање Темељног уговора између Српске Православне Цркве и Црне Горе.

 - Патријарх је обрадован чињеницом да сви његови саговорници разумију да је питање равноправности цркава и вјерских заједница цивилизацијског и демократског карактера, а сигуран је да ће Темељни уговор бити потписан чим се нормализују политичке прилике у Црној Гори - наводи се у саопштењу објављеном на сајту СПЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:57